Šajā mācību gadā starptautisko Ekoskolas nosaukumu saņēmušas 125 izglītības iestādes Latvijā, informēja Vides izglītības fondā, tostarp Ventspils 6. vidusskola un pirmsskolas izglītības iestāde "Varavīksne".

Vēl 57 skolām piešķirs diplomu un Latvijas Ekoskolas nosaukumu.

Ekoskolas nosaukums tiek piešķirts tām skolām, kurām ir īpaši panākumi ilgtspējīgas attīstības, vides izglītības un vides aizsardzības veicināšanā skolā un tās apkārtnē.

Iepriekšējā mācību gadā Zaļie karogi plīvoja pie 117 Latvijas izglītības iestādēm, un šis apbalvojums katrai skolai tiek piešķirts uz vienu mācību gadu, un ikreiz tas ir jānopelna no jauna, visa gada garumā organizējot jēgpilnus vides izglītības pasākumus skolā un veicinot apkārtējās sabiedrības līdzdalību tajos.

Ikgadējais Ekoskolu apbalvošanas pasākums norisināsies 19.septembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Visā pasaulē Ekoskolu programmai ir vismaz 49 000 dalībskolu 64 valstīs, bet Latvijā programmā ir iesaistījušās vairāk nekā 200 izglītības iestādes, starp kurām ir arī pirmsskolas izglītības iestādes un augstskolas. Programmas atpazīstamākais elements ir starptautiskā Zaļā karoga balva, ko saņem tikai tās skolas, kas ilgstošā laika posmā spēj demonstrēt izcilas aktivitātes vides jomā. Savukārt Latvijas Ekoskolas nosaukums un diploms ir nacionāla līmeņa balva skolām, kuras ir ceļā uz Zaļo karogu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: