Eiropas čempionātā vieglatlētikā, kas risinās Nīderlandes galvaspilsētā Amsterdamā, vietu finālsacensībās nodrošinājis kārtslecējs Mareks Ārents, bet mūsu šķēpmetējiem labāko 12 skaitā iekļūt neizdevās.

Mareks Ārents ar pirmajiem piegājieniem pārvarēja 5,15, 5,30 un 5,50 metru atzīmes. Redzot, ka no labāko divpadsmit atlētu pulka vairs nav iespējams izkrist un ir sasniegts fināls, Ārents turpmākos mēģinājumus neveica. Kvalifikācijas normatīvs bija 5,65 metri, bet finālsacensībās iekļuva 12 labāko rezultātu uzrādījušie sportisti. Ar 5,60 metru augstu lēcienu kvalifikācijā labāko rezultātu uzrādīja slavenais francūzis Reno Lavilenjē, kurš latiņu pārvarēja ar pirmo piegājienu, bet Ārents ar vēl trim sportistiem dalīja otro vietu. Finālsacensības risināsies piektdien, bet to sākums paredzēts 20.10 pēc Latvijas laika.

Jūnija sākumā Ārents sacensībās Čehijas pilsētā Jablonecā ar kārti veica 5,70 metru augstumu, izpildot Riodežaneiro olimpisko spēļu normatīvu, bet nedēļu vēlāk latvietis ieņēma trešo vietu Dimanta līgas posmā Stokholmā.

Šķēpmešanas kvalifikācijas A grupā startēja Latvijas olimpietis un Ventspils atbalstītais sportists Rolands Štrobinders, tomēr viņam neviens no trim mēģinājumiem netika ieskaitīts, sportistam paliekot bez rezultāta. B grupā ventspilnieks Jānis Svens Grīva šķēpu raidīja 71,84, 73,38 un 69,83 metru tālumā, tā arī netiekot finalā, bet sacensību kopvērtējumā ierindojoties 28. pozīcijā. Vienīgais Latvijas šķēpmetējs, kurš turpinās sacensības, ir Zigismunds Sirmais. Jūnija sākumā Ventspls šķēpu sacensībās viņam izdevās izpildīt Rio olimpiādes kvalifikācijas normātīvu (aizmeta 83,95m), bet Amsterdamā jau ar pirmo piegājienu šķēps lidoja tālāk par fināla normatīvu - 82,96 metri. Vīriešu šķēpmešanas fināls risināsies šodien pulksten 19.35.

Šodien pulksten 13 startēs kvalifikācijas sacensības šķēpmešanā sievietēm. A grupā startēs ventspilniece Sinta Ozoliņa, bet Madara Palameika uz starta izies apmēram pusotru stundu vēlāk kvalifikācijas B grupā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    DREMELS 13.07.2016, 14:44:32

    Gan jau atbrauks uz Latviju un atkal sametīs olimpiskos rekordus!:D

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: