4. jūlijā, gandarīti un laimīgām emocijām pārņemti, mājup no Lietuvas galvaspilsētas Viļņas atgriezās Ventspils jauktais koris “Līvzeme” dziedātāji un mākslinieciskā vadītāja Astra Plostniece, jo dalība 7. Starptautiskajā garīgās koru mūzikas festivālā/konkursā “Laudate Dominum” vainagojās ar panākumiem.

Deviņu koru, no Somijas, Krievijas, Lietuvas un Beļģijas, konkurencē jauktais koris “Līvzeme” ieguva II vietu, kā arī diplomu par labāko konkursa programmas obligātās dziesmas - Paulius Andriuškevičius “Pater Noster” izpildījumu.

Konkursā līvzemieši izpildīja jau pieminēto obligāto dziesmu un trīs brīvas izvēles dziesmas - Knut Nysted “Laudate”, Ola Gjeilo “Ubi Caritas” un norvēģu dziesmu Henning Sommerro apdarē “Amen! Jesus Han Skal Rade”. Festivāla programmas ietvaros, ar mājās cītīgi sagatavotu plašāku garīgās mūzikas programmu, koris “Līvzeme” koncertēja arī Sv. Erceņģeļa Rafaela baznīcā. Ārpus konkursa pasākuma plāna, dziedātāji paguva apskatīt un ar improvizētiem dziedājumiem balsis ieskandināt arī vairākās Viļņas baznīcās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: