Latvijas Svarcelšanas klubu apvienība (LSKA) šā gada 28. novembrī valdes sēdē nolēmusi izslēgt tās biedrus – Ventspils sporta skolu Spars un Daugavpils transporta koledžu.

Apvienības valdes priekšsēdētājs Aivars Ritenieks kā izslēgšanas iemeslu min ilgstošus un sistemātiskus LSKA statūtu pārkāpumus no minēto organizāciju puses. «Neviens no šo sporta klubu sportistiem kopš 2009. gada februāra, daudzi pat vēl ilgāk, nav piedalījies Latvijas čempionātos, kur tiek noteikti Latvijas spēcīgākie atlēti.» Par mūsu un Daugavpils sportistiem nav veiktas arī biedra naudas iemaksas, atklāja Ritenieks.

Sporta skolas Spars pārstāvji nebija ieradušies arī uz Latvijas čempionātu, kas notika šā gada 27. novembrī Ogrē. Tajā laikā mūsu svarcēlāji Iļja Meņšikovs, Kristaps Tomčiks un Ulvis Bērzons aizstāvēja valsts godu Eiropas U23 čempionātā. Atlēti tajā startēja bez LSKA akcepta, pamatojoties uz Latvijas Olimpiskās komitejas prezidenta Aldona Vrubļevska parakstītajiem pieteikumiem. «Diezgan interesanti, ka Latvijas čempionāts notiek reizē ar Eiropas U23 čempionātu. Mēs, protams, izvēlējāmies startēt Eiropā, un tas plašākus komentārus neprasa. Kā var nesaskaņot tik svarīgus datumus?» neizpratnē ir mūsu svarcelšanas treneris Eduards Andruškēvičs.

Savs redzējums ir arī Riteniekam: «Kāpēc tad ir vajadzīgi likumi? Veselu gadu gaidījām, kad mums tiks samaksāta biedru nauda, līdz valdes sēdē nolēmām izslēgt Ventspili un Daugavpili no biedru saraksta. Ventspilij ir daudz sportistu, un ne jau visi startēja Eiropā, tāpēc pārējie mierīgi varēja piedalīties Latvijas čempionātā.»

Raksta turpinājumu lasiet šodienas laikrakstā Ventas Balss.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: