Aizvadīta otrā ''R.Silarāja kausa izcīņa strītbolā'', kurā gan tika noskaidrotas labākās komandas divās vecuma grupās, gan labākais tālmetienu izpildītājs.

Ventspils Tehnikums un pasākuma organizators Dāvis Čoders pagājušajā gadā aizsāka jaunu sporta tradīciju Ventspilī, kuras mērķis ir popularizēt aktīvu dzīvesveidu un godināt ilggadēju Tehnikuma sporta skolotāju, Sporta skolas ''Spars'' treneri Raiti Silarāju.

Šogad turnīrs notika divās vecumu grupās, 2001. gadā dzimuši un jaunāki, kā arī 2000. gadā dzimušie un vecāki. Kopā turnīram pieteicās 29 komandās - 25 vecākajā un 4 komandas jaunākajā vecuma grupā. Salīdzinoši ar pagājušo gadu, komandu skaits ir palielinājies vairāk kā divas reizes. Pasākuma laikā notika arī trīspunktu metienu konkurss, kā arī dažādi skatītāju konkursi gan lieliem, gan maziem. Ar saviem priekšnesumiem skatītājus un turnīra dalībniekus priecēja daiļās BK Ventspils un Ventspils Tehnikuma karsējmeiteņu komandas, pasākuma vietā darbojās arī Tehnikuma kafejnīca.

3 punktu metienu konkursā atlases kārtā startēja 21 dalībnieks, finālam kvalificējās 5 labākie, par konkursa uzvarētāju kļuva ventspilnieks Kristians Šefanovskis, kurš savā īpašumā ieguva kalnu divriteni.

Jaunākajā grupā par turnīra uzvarētājiem kļuva komanda ar nosaukumu ''Jauniņie'' (Kristofers Šepte, Mārtiņš Šmuksts, Roberts Smildzējs), 2.vietā ''Jumpman'' (Ralfs Leimanis, Rūdis Zernevics, Deniss Punkstiņš, Kristers Blūmentāls), 3.vietā ''Ballerīnas'' (Ieva Gulbe, Elīna Zvaigzne, Amanda Sorokina)

Vecākajā grupā kopā turnīrā piedalījās 25 komandas, kuras tika iedalītas 4 apakšgrupās pa 6 un 7 komandām. Pēc grupu turnīra izslēgšanas spēlēs iekļuva 16 labākās komandas, spraigās astotdaļfināla, ceturtdaļfināla un pusfināla cīņās līdz mazajam un lielajam finālam aizspēlējās četras labākās komandas. Spēle par 3. vietu savā starpā tikās ''Gold digger'' un ''Veči'', spraigā cīņā ar rezultātu 11:8 uzvaru spēlē un 3. vietu turnīrā izcīnīja komanda ''Gold digger'' (Elvis Čoders, Aivis Lēmanis, Rihards Sedliņš, Matīss Gredzens). Fināls izvērtās īpaši spraigs, jo likme augsta - uzvara ''R.Silarāja kausa izcīņā 2016'', savā starpā tikās komandas ''Overtime'' un ''SkrtSkrt'', mačs ritēja punkts punktā, skatītājiem tas noteikti nelika vilties, ar rezultātu 15:13 uzvaru izcīnīja komanda ''SKrtSkrt''.

2.vietu izcīnīja komanda ''Overtime''(Rihards Pāže, Jānis Viļumovs, Jānis Staķavs, Ģirts Pinete). Čempionu godā ''R.Silarāja kausa izcīņā strītbolā 2016'' komanda ''SkrtSkrt'' (Eduards Ceplis, Jānis Ramšs, Nils Ozoliņš, Gints Zamerfelds)

Pasākuma organizators Dāvis Čoders ir gandarīts par paveikto: ''Man ir patiess prieks un liels gods organizēt šo turnīru tieši Ventspilī un Ventspils Tehnikumā. Raitis Silarājs un viņa ieguldījums Ventspils sporta dzīvē ir neizmērojams, vairākās komandās bija vērojami sportisti, kuriem ir bijis tiešs sakars ar treneri Silarāju tieši viņu sportiskajā izaugsmē. Viņš ar savu darbu ir licis iemīlēt basketbolu lielam skaitam ventspilnieku un ne tikai, to lieliski varēja redzēt strītbola laukumos. Ventspils ir sportiska pilsēta, un ir prieks, ka cilvēki bija ieradušies gan spēlēt, gan atbalstīt. Turpināsim strādāt, lai šis turnīrs ne tikai notiktu nākošajā gadā, bet, lai tas turpinātu augt un attīstīties. Vēlreiz paldies visiem un tiekamies 2017. gada vasaras ievadā''.

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: