Noslēgumam tuvojas pagājušā gada nogalē sāktie Ventspils ostas promenādes piestātņu atjaunošanas darbi. Pilnībā darbus plānots pabeigt jūnija vidū.

Ostas promenādes septiņu piestātņu atjaunošana tiek pabeigta pakāpeniski. Šobrīd jau var izmantot piestātni Nr.20, kur pietauvojas ekskursiju kuģītis “Hercogs Jēkabs”, un pamazām noslēdzas būvdarbi arī pārējās piestātnēs.

Ostas ielas promenādes piestātņu konstrukciju atjaunošanas darbi tiek veikti gandrīz 1390 metru garumā no piestātnes Nr.19 līdz Nr.25A. Piestātnes būvētas dažādos laikos no pagājušā gadsimta sākuma līdz 90-tajiem gadiem, bet pēdējā pārbūve bijusi pirms apmēram 20 gadiem. Ilgajā ekspluatācijas laikā piestātņu konstrukcijas bija nolietojušās. Šīs piestātnes kalpo arī kā ostas krasta līnijas stiprinājums, tāpēc to atjaunošana ir svarīga ostas dziļuma uzturēšanai un drošai navigācijai. Promenādes piestātnes visbiežāk izmanto Ventspils brīvostas pārvaldes flotes kuģi – piesārņoto ūdeņu savācēji, zemessmēlējs, kā arī citi kuģi, kas piestāj Ventspils ostā. Kravu pārkraušana šajās piestātnēs nenotiek.

Piestātņu no Nr.19 līdz Nr.23 būvniecības darbus veic AS “LNK Industries”, savukārt piestātņu Nr.25 un Nr.25A būvniecības darbus veic SIA “GTL”. Kopējās būvniecības izmaksas ir 1,87 miljoni eiro.

Objektu būvniecība norisinās ES Kohēzijas fonda līdzfinansētajā projektā „Ventspils brīvostas infrastruktūras attīstība”, kas tiek īstenots darbības programmas Infrastruktūra un pakalpojumi papildinājuma 3.3.1.3. aktivitātē Lielo ostu infrastruktūras attīstība “Jūras maģistrāļu” ietvaros.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -1
    Ventiņheiteris 31.05.2016, 16:32:28

    Cerams, tiks saglabātas tās smukās trubas "jaunu sivēnu krāsā"

  • 0
    gg65 01.06.2016, 02:17:06

    Žēl, ka ielas segums paliks tikpat nelīdzens kā iepriekš. Pat bildē var redzēt pēc apmales to cik deformēts tas ir. Šis jau vēl ir sīkums - pie Spīķeru ēkas var auto krēslā palekties, ja brauc ar atļauto ātrumu.

  • 0
    Bo 01.06.2016, 20:24:05

    Par Lielo laukumu.Ja jau tur būs strūklaka, kas atveido Hercoga Jēkaba mastus,tad loģiski būtu laukumā novietot ja ne pieminekli tad vismaz Jēkaba krūšutēlu un laukumu pārdevēt par Hercoga Jēkaba laukumu.

  • 0
    Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome 13.06.2016, 09:51:52

    Atbild Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļa:
    Paldies par ierosinājumu. Jautājums par hercoga Jēkaba piemiņas skulptūru un tās nepieciešamību pilsētā jau vairākkārtīgi ir ticis izdiskutēts, taču līdz šim nav guvis pietiekošu atsaucību aktivitāti šajā sakarā. Tieši tāpēc arī Lielā laukuma mākslinieciskai atdzīvināšanai un telpiskās vides pilnveidošanai ir tapusi arhitekta Deivida Kuka veidotā strūklaka “Valzivs” (viena no hercoga Jēkaba burinieka nosaukums).
    Tā kā hercogam Jēkabam nav tieša sakara ar Lielo laukumu, tā novietni vai kāda cita iemesla dēļ, hercoga Jēkaba pieminekli vai krūšu tēlu izvietot Lielajā laukumā nebūtu pareizi, jo hercoga piemiņa jau tiek iezīmēta ar strūklaku. Arī kompozicionāli un idejiski Lielais laukums, kopā ar mūzikas skolas ar koncertzāles būvapjomu, ir veidots profesionāli un pārdomāti, paredzot tikai vienu, dominējošu, dizainiski novatorisku un pietiekoši iespaidīgu skulpturālu veidojumu - strūklaku “Valzivs”.
    Par hercoga Jēkaba piemiņas skulptūru jautājums ir jāizskata atsevišķi un, ja tiek pieņemts lēmums par tās nepieciešamību pilsētā, tās izvietojumam ir jāatrod novietne pilsētā un tai nepārprotami ir jābūt saistītai ar ostu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: