Jaunrades namā aizvadīts Ventspils atklātais čempionāts galda hokejā junioriem, dāmām un veterāniem, kurā šoreiz gan bija neredzēti maz dalībnieku, ko laikam jau jāskaidro ar vasarīgajiem laika apstākļiem.

Dāmas šogad izspēlēja tikai čempiones un vicečempiones titulu. Fināla cīņā līdz trijām uzvarām sērijā Elēna Rācenāja guva pārliecinošu uzvaru pār Sarmu Vēbergu ar rezultātu 3:0 un kļuva par 2016. gada Ventspils čempioni. Sarmai šogad čempionāta sudrabs.

Vecmeistaru konkurencē savu kārtējo Ventspils čempiona titulu savai trofeju kolekcijai ''pieplusoja'' Aleksandrs Žernovojs, kurš finālā līdz trijām uzvarām sērijā ar 3:1 uzveica savu komandas biedru Gunti Ernšteinu. Bronzas godalga tika Kasparam Irbem.

Ja iepriekšējo divu nomināciju pārstāvji mājās neaizgāja ar tukšām rokām, tad junioru konkurencē vajadzēja pacīnīties, lai tiktu labāko trijniekā. Deviņi jaunie censoņi no Jūrkalnes un Ventspils krustoja nūjas par šā gada čempiona titulu. Cīņas par medaļām sākās ar grupas turnīru, kurā labākais bija Eliāns Ēdelis. Labākie astoņi turpināja sacensties izslēgšanas turnīrā. Jāuzteic jaunā Jūrkalnes spēlētāja Raimonda Zīlīša drosmi un uzdrīkstēšanos stāties pretī rūdītajiem meistariem. Ceturtdaļfinālā Eliāns Ēdelis trijās spēlēs uzveica Elīsu Depši. Alvis Siliņš, līdzīgi kā Elians, apspēlēja Mārci Radeli. Alens Kalniņš ar 3:0 vinnēja Madaru Irbi, bet Elvim Arhinovičam trijās spēlēs nācās kārtīgi pasvīst pret Sarmu Vēbergu. Lai gan cīņa beidzās ar rezultātu 3:0, uzvara Elvim nenāca viegli. Pusfinālā Eliāns Ēdelis ar rezultātu 3:1 uzvarot Alenu Kalniņu, nodrošināja sev čempionāta zelta finālu. Uz zelta medaļu sev ceļu izcīnīja arī Alvis Siliņš, uzvarot Elvi Arhinoviču ar 3:1. Bronzas finālā sīvi spēkojās abi Ventspils Jaunrades nama komandas biedri Alens Kalniņš un Elvis Arhinovičs. Veiksmīgāks ar rezultātu 3:1 šoreiz bija Alens, kurš spēlētāja karjeru junioros noslēdza ar bronzas godalgu. Ļoti aizraujošas cīņas notika par čempiona titulu, kurā sacentās abi Ventspils Jaunrades nama komandas jaunie meistari Alvis Siliņš un Eliāns Ēdelis. Aizvadot maksimālo spēļu skaitu ar uzvaru papildlaikā, Ventspils čempiona titulu izcīnīja Alvis Siliņš, pārspēdams Eliānu ar rezultātu 3:2.

Jau nākamā mēneša vidū visi spēcīgākie Eiropas galda hokeja meistari dosies uz Igaunijas galvaspilsētu Tallinu, lai cīnītos par medaļām Eiropas čempionātā. Latvijas izlasi šogad pārstāvēs pieci mūsu pilsētas galda hokeja meistari. Dāmu nominācijā startēs Laima Kamzola un Elēna Rācenāja. Junioru nomināciju pārstāvēs Eliāns Ēdelis. Open nominācijā savu debiju valsts izlasē aizvadīs Elvijs Siliņš, bet Veterānu konkurencē mūsu valsts un pilsētas krāsas aizstāvēs Aleksandrs Žernovojs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: