14. maijā Inčukalnā ar Latvijas čempionātu Open nominācijā tika aizvadīts pēdējais, oficiālais Latvijas reitinga turnīrs galda hokejā.

Astoņdesmit dalībnieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas sacentās par Latvijas čempionāta godalgām. Mūsu pilsētu pārstāvēja 12 spēlētāji no abiem Ventspils klubiem – Ventspils Jaunrades nama un Ventspils galda hokeja kluba.

Dažādu iemeslu dēļ šo čempionātu nācās izlaist trim mūsu pilsētas vadošajiem spēlētājiem -Rūdolfam Kamzolam, Aleksandram Žernovojam un Laimai Kamzolai.

Sacensību pirmajā kārtā jeb grupu turnīrā, kurš sastāvēja no četrām grupām, jau bija redzams, ka uz augstiem rezultātiem kandidē divi Ventspils Jaunrades nama galda hokeja komandas spēlētāji - Eliāns Ēdelis un Elvijs Siliņš. Eliāns pirmo kārtu noslēdza ar 2. vietu savā grupā, piekāpjoties vienīgi Edgaram Caicam, bet Elvijs grupu turnīru noslēdza 3. vietā. Edžus Kaņeps savā grupā ieņēma 5. vietu.

Pēc otrās kārtas jeb līgu turnīra Eliānam un Elvijam izdevās iekļūt izslēgšanas turnīra astotdaļfinālā. Edžus Kaņeps čempionātu noslēdza 16. vietā. Teicmai play-off pirmo kārtu aizvadīja Elvijs Siliņš, ļoti sīvā un dramatiskā cīņā līdz četrām uzvarām sērijā ar 4:3 uzveica Inčukalna komandas spēcīgāko spēlētāju Matīsu Saulīti. Ar maksimālo spēļu skaitu noslēdzās arī savstarpējā cīņa starp Eliānu Ēdeli un Latvijas galda hokeja vecmeistaru Raivi Sternātu, kura galotnē Eliāns svinēja uzvaru ar rezultātu 4:3. Ceturtdaļfinālā Elvijs Siliņš piekāpās Valtam Smagaram no Skrundas, bet Eliānam nācās atzīt cita Skrundas pārstāvja Edgara Mucenieka pārsvaru, kurš noslēdza Latvijas čempionātu ar bronzas godalgu. Par 2016. gada Latvijas čempionu kļuva Edgars Caics no Rīgas. Otrajā vietā rīdzinieks Atis Sīlis. Elvijs Siliņš čempionātu noslēdza 8. vietā, bet Eliāns Ēdelis izcīnija augsto 5. vietu.

Jau šajā sestdienā Ventspils Jaunrades namā norisināsies Ventspils atklātais čempionāts galda hokejā junioru, dāmu un veterānu nominācijās. Izlases dalībniekiem būs lieliska iespēja sagatavoties gaidāmajam Eiropas čempionātam. Sacensību sākums plkst.11:00.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: