19. un 20. maijā Ventspilī viesojās izglītības pārvalžu vadītāji no Jēkabpils, Rēzeknes, Daugavpils, Jelgavas, Rīgas, Jūrmalas un Valmieras, lai piedalītos pieredzes apmaiņas seminārā.

Semināra mērķis bija diskutēt un rast vienotus viedokļus par jautājumiem, kas aktuāli izglītības jomā Latvijas Lielo pilsētu asociācijas ietvaros: izglītības kvalitātes noteiksme, pedagogu darba organizācija un darba samaksa, pedagogu tālākizglītība, metodisko centru izveide, jaunu pedagogu piesaiste u.c.

19. maijā izglītības pārvalžu vadītāji tikās ar Ventspils pilsētas domes vadību, Ventspils Jaunrades namā iepazinās ar Ventspils Izglītības pārvaldes sagatavoto prezentāciju par mūsu pilsētas izglītības aktualitātēm - rīcības programmām, motivācijas programmu pedagogiem, Metodiskā dienesta izveidi un darbību, kā arī Edurio elektronisko aptauju izmantošanu. Pēc tam viesi tika iepazīstināti ar Ventspils Jaunrades nama darbību un planetārija programmu. Izglītības pārvalžu vadītāji apmeklēja arī Ventspils Mākslas skolu, Amatu māju, Ventspils Digitālo centru un Ventspils Jauniešu māju. Savukārt 20. maijā vizīte turpinājās Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā un Ventspils Tehnikumā.

Jāpiebilst, ka šādi Latvijas lielo pilsētu izglītības pārvalžu vadītāju pieredzes apmaiņas semināri divas reizes gadā tiek rīkoti jau kopš 2010. gada. Pirmais šāds pieredzes apmaiņas seminārs 2010. gadā norisinājās Ventspilī. Arī šogad kārta uzņemt viesus bija pienākusi Ventspilij, savukārt jau nākamais pieredzes apmaiņas seminārs notiks kādā citā no Latvijas lielajām pilsētām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: