Šodien pirmo maču Latvijas Basketbola līgas pusfinālā aizvadīs BK Ventspils basketbolisti, turklāt šoreiz gaidām sevišķi iespaidīgs pārbaudījums – pretī nāks pašreizējie čempioni VEF. Sērija ilgs līdz trim uzvarām.

Nav jau tā, ka šīs komandas būtu tikušās tikai finālā pavasarī, taču pēdējos piecos gados noticis tieši tā, tāpēc nav trūcis runu, ka, lai arī cik interesanti šosezon izskatās Valmiera/ORDO, fināls mums tik un tā būs vecais. Tagad jau ir pilnīgi skaidrs, ka nebūs viss un ka kaut cik precīzi prognozēt, kāds tas būs, vispār nav iespējams. Pēdējo piecu sezonu finālu bilance ir 4:1 par labu rīdziniekiem, bet pusfinālu sērijās šobrīd ir līdzsvars – 2009. gadā ar 3:0 uzvarēja Ventspils, gadu vēlāk bija 3:2 VEF labā. Arī šīs sezonas bilance ir 1:1, jo ventspilnieki sāka ar uzvaru viesos (89:81), bet savā laukumā piekāpās ar 80:92.

Ventspils pēdējā spēlē neizmantoja iespēju noslēgt regulāro sezonu pirmajā vietā, tā izvairoties no tikšanās ar komandu VEF jau pusfinālā, bet rīdziniekiem pat nācās sākt no ceturtdaļfināla, kas vispār nekad nebija darīts. Tiesa, izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā tāda pastaiga vien sanāca – 3:0 pret vienību Valka/Valga un lieta darīta.

Ventspilnieki bez basketbola iztikuši vairāk nekā divas nedēļas, toties cītīgi pastrādājuši treniņos, papētījuši sāncenšus, apārstējuši traumas un arī uzspēlējuši peintbolu. Galvenais treneris Kārlis Muižnieks uzsver, ka izslēgšanas mačos bieži vien svarīgākā ir noskaņošanās: «Regulāro sezonu noslēdzām ar zaudējumu, bet šajā mačā nevarēju komandai neko daudz pārmest, jo visi centās un cīnījās. Domāju, pa šīm divām nedēļām zaudējums jau ir aizmirsts, jo pleiofi tomēr ir kas īpašs un īpašam jābūt arī noskaņojumam. Jābūt gataviem cīņai un jābūt gataviem uzvarēt. Es ticu savai komandai, saviem spēlētājiem, lai gan šajā sezonā mums ir gājis visai raibi. Ir pienācis laiks uzvarēt.»

Sērija ilgs līdz vienas komandas trim uzvarām, bet, ja tajā būs nepieciešams maksimālais spēļu skaits – piecas –, pēdējais mačs risināsies Ventspilī.

Kārlis Muižnieks par gaidāmo pusfināla sēriju

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -8
    keda 11.05.2016, 12:35:02

    Jāpierībina halle, lai tie melnie i nedomā, ka var te vinnēt! Par BKV!!!

  • 0
    Parteigenosse 11.05.2016, 17:50:49

    VEFI'ŅŠ-ČEMPIONS111

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: