Aizvadīts L.A.M.A. atklātā čempionāta otrais posms, kurā piedalījās 228 dalībnieki no visām trijām Baltijas valstīm, tajā skaitā arī trīs mūsu pilsētas motokrosa entuziasti.

Diemžēl sezona ir noslēgusies Oskaram Meirim, jo treniņā Ventspilī tika gūta smaga trauma. Oskars čempionāta pirmajā posmā Raunas trasē pirmo reizi ar atzīstamu sniegumu Iesācēju klasē debitēja Latvijas mēroga sacensībās, ieņemdams posmā 19. vietu 48 braucēju konkurencē.

Viesītes posmā Ansis Anševics 85cm3 klasē pirmajā braucienā finišēja ceturtajā vietā, bet vēl veiksmīgāk izvērtās otrais brauciens, kurā Ansis izcīnīja trešo vietu. Kopvērtējumā tas ļāva ierindoties ceturtajā vietā. Arī Edgars Ekšteins nostartēja godam, un posma kopvērtējumā viņam astotā vieta.

Kā jau ierasts viskuplāk pārstāvēta bija iesācēju klase. Trīsdesmit dalībnieku konkurencē savas pirmās sacīkstes veiksmīgi aizvadīja Andrejs Solncevs (attēlā). Pirmajā braucienā viņš finišēja sestajā vietā, bet otrajā braucienā uzlaboja savu sniegumu par finišu sasniedzot piektais un šajā vietā ierindojoties arī dienas kopvērtējumā. Kā pēc sacensībām atzina pats Andrejs, varēja cīnīties par pirmo trijnieku, tikai motocikls negribēja klausīt kā gribētos. Tādēļ līdz nākamajam posmam Staicelē mototehnikai jānovērš nepilnības un jāveic vairāk braukšanas treniņi.

Interesanti, ka šajā posmā pēc vienas sezonas pārtraukuma atgriezusies arī 100+ klase. Šeit startē vīri, kuru svars ar bruņām pārsniedz veselu centneru. 2014.gadā mēs ieguvām bronzas godalgu, kuru izcīnīja Juris Jansons. Cerēsim, ka arī šosezon šajā klasē parādīsies kāds gruntīgs ventiņvīrs.

Jau 4. jūnijā L.A.M.A. čempionāts pārcelsies tuvāk mūsu ziemeļu kaimiņiem igauņiem, jo trešais posms noritēs Staicelē.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Rimich 11.05.2016, 07:17:26

    Mūsu čaļiem pa pīrādziņam un veiksmi nākamajās sacīkstēs!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: