Sestdienas vakarā volejbola klubs ”Ventspils” aizvadīja šī gada pēdējo mājas spēli. Ventspilī bija ieradušies tālu ceļu mērojušie viesi no Daugavpils.

Daugavpilieši sestdien aizvadīja veselas divas spēles, jo nevēlējās divas reizes braukt uz Kurzemi un pirms spēles Ventspilī, viesojās arī Kuldīgā, kur piedzīvoja sāpīgu zaudējumu ar 0:3 (15:25, 17:25, 19:25) pret vietējo Kuldīgas sporta skolas komandu. Jāpiemin, ka kuldīdznieki šajā sezonā vēl nav piedzīvojuši nevienu zaudējumu.

Ventspilī spēli veiksmīgāk uzsāka daugavpilieši un pirmā seta sākumā izvirzījās vadībā ar trīs punktu pārsvaru un tādu noturēja līdz seta vidum, kad mājinieki spēja izlīdzināt rezultātu 15:15. Seta turpinājumā viesi no mūsu valsts otrās lielākās pilsētas spēja gūt vien trīs punktus un piekāpās VK Ventspils volejbolistiem ar rezultātu 25:18. Šajā spēlē ventspilnieku sastāvā pirmo spēli aizvadīja Andris Gitendorfs, kurš VK Ventspils pievienojās tikai pirms nedēļas. Pagājušajā sezonā Andris spēlēja VK Mārupe sastāvā un kļuva par Latvijas čempionāta Pirmās līgas čempionu. Jau no spēles sākuma Andris komandā bija iejuties diezgan labi un vairākas reizes apliecināja, ka ir labs palīgs ventspilniekiem gan uzbrukumā, gan blokā.

Otro setu abas komandas uzsāka apņēmīgi, punktus krājot pamīšus, taču tuvojoties seta vidum trīs punktu pārsvaru ieguva ventspilnieki izvirzoties vadībā ar rezultātu 11:8. Šajā brīdī notika negaidīts atgadījums, jo Pārventas sporta hallē pazuda apgaismojums, kā rezultātā uz brīdi iestājās pilnīga tumsa. Pēc dažām minūtēm apgaismojums atjaunojās un spēle varēja turpināties. Līdz seta noslēgumam VK Ventspils savu pārsvaru dubultoja un uzvarēja otro setu ar rezultātu 25:19.

Trešajā setā kurzemnieki viesiem no Latgales nedeva nekādas cerības aizķerties šajā spēlē. Jau no seta sākuma VK Ventspils izvirzījās pārliecinošā vadībā ar rezultātu 12:3. Seta turpinājumā spēle nedaudz izlīdzinājās, bet tuvāk daugavpilieši netika pielaisti. Trešais sets noslēdzās ar ventspilnieku pārliecinošu uzvaru 25:14, bet visā spēlē VK Ventspils uzvarēja tik pat pārliecinoši ar 3:0.

Šī volejbola klubam “Ventspils” bija tikai otrā uzvara šajā sezonā, tomēr gana pārliecinoša, kas dod cerības, ka sezonas turpinājums varētu būt sekmīgāks, kā sezonas sākums. 2010. gadā VK Ventspils palikušas vēl trīs spēles un visas no tām būs jāaizvada izbraukumā. Tuvākā spēle ventspilniekiem nākam sestdien (04.12), kad Rīgā būs jāaizvada spēle pret Rīgas volejbola skolas izlasi. Spēle notiks Natālijas Draudziņas ģimnāzijas sporta zālē, un tās sākums 12:00.

VK Ventspils

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: