Pēc zaudētas pirmās ceturtdaļas "Ventspils" komanda svētdien Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē izbraukumā ar rezultātu 87:75 apspēlēja vietējo "Jēkabpili". Turnīra tabulā ventspilnieki pēc šī panākuma atkal nonāca labāko divniekā.

Jēkabpiliešiem šodien nācās cīnīties krietni novājinātā sastāvā, jo ierindā nebija nedz Ronalda Sirsniņa, nedz Renāra Magones, Ronalda Rutkauska un Jāņa Pozņaka. Tikmēr ventspilnieki Jēkabpilī bija ieradušies optimālajā sastāvā, taču Kristaps Janičenoks, lai arī iesildījās, laukumā netika sūtīts.

Neraugoties uz ievērojami “saīsināto” sastāvu, spēles sākums izvērtās līdzīgs un nemaz tik viegli viesiem pie groziem neklājās. Ar zonas aizsardzību nereti izdevās piespiest ventspilniekus kļūdīties vai mest grūtus metienus pāri rokām, bet uzbrukumā labi izdevās izmantot savu pārsvaru ātrumā un trīs minūtes pirms ceturtdaļas beigām “Jēkabpils” panāca 16:12. Līdz ar ceturtdaļas beigu sirēnu Tailers Larsons no distances pielika skanīgu punktu – 27:23.

Otro ceturtdaļu “Ventspils” sāka ar septiņiem punktiem pēc kārtas, pārņemot vadību (30:27) un jēkabpilieši pirmos punktus ceturtdaļā guva tikai trīs minūtes pēc tās sākuma, kad ātrajā no augšas trieca Larsons. Piecas minūtes pirms puslaika beigām Dušelis ar trīspunktnieku atjaunoja līdzsvaru uz tablo (32:32), vēlāk Lomažs ar 2+1 gājienu atjaunoja vadību viesiem. To izdevās noturēt līdz puslaika beigām un lielajā pārtraukumā kurzemnieki devās pie plus divi (38:36).

Otrā puslaika sakumā turpinājās bezkompromisa cīņa un pirmie punkti tika gūti vien pusotru minūti pēc trešās ceturtdaļas sākuma, kad Dīns caurgājienā guva divus punktus. Vēlāk Dīns caurgājienā arī trieca no augšas, bet aizsardzībā neļāva Gūtmanim piecu sekunžu laikā izmest sānu autu. Dāvis gan atbildi parādā nepalika un iemeta tālo pāri pretinieka rokām, ļaujot mājiniekiem turēties līdzi (43:45). Sestajā ceturtdaļas minūtē divi Pitsa tālmetieni pēc kārtas ļāva kurzemniekiem panākt plus deviņi (54:45), bet vēlāk ventspilnieki, kuri bija gatavi arī nereti “Jēkabpils” lietotajam presingam, panāca vairāk nekā desmit punktu pārsvaru. Rezultatīvākais ventspilnieks ceturtdaļā bija Dīns, kuram 11 punkti šajā nogrieznī, bet pirms pēdējām desmit minūtēm viesiem 12 punktu pārsvars (63:51).

Pēdējā ceturksnī ventspilnieki diezgan droši kontrolēja notikumus laukumā, neļaujot mājiniekiem īpaši pietuvoties, gluži otrādi - "Ventspils" panāca pat 17 punktu pārsvaru. Pāris noslēdzošajās minūtēs gan jēkabpiliešiem izdevās nedaudz pietuvoties, tomēr "Ventspils" noturēja drošu panākumu - 87:75.

Savu produktīvāko spēli Latvijas čempionātā aizvadīja Villijs Dīns - pieredzējušajam aizsargam 18 gūti punkti, astoņas rezultatīvas piespēles, sešas atlēkušās bumbas un piecas pārtvertas bumbas. Alanam Viginsam otrais "double-double" sezonā - 16 punkti un desmit bumbas pie groziem. Jēkabpils komandā ar 24 punktiem izcēlās Tailers Larsons, kuram arī septiņas piespēles, bet Modestam Kumpim 15 punkti.

"Jēkabpils" pēc šī zaudējuma atstāja labāko sešinieku, bet ventspilniekiem izdevās ielauzties pirmajā divniekā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: