Kopš janvāra vidus Ventspilī darbojas pludmales volejbola klubs Bloks, kura pārstāvju pirmā tikšanās reize ar šī sporta veida cienītājiem izsauca ļoti lielu interesi, tieši tāpat, kā iespēja apmeklēt treniņu.

Pasākumā Pārventas bibliotēkā, kurā tika stāstīts par jauno pludmales volejbola klubu un bija iespējams pieteikties treniņiem, brīvu vietu faktiski nebija, kas Bloka izveidotājiem un atbalstītājiem, protams, bija patīkams, bet reizē arī pārsteidzošs fakts. Kad tika izsludināta pirmā pieteikšanās, atsaucās 57 jaunieši, bet bibliotēkā jau oficiālajos sarakstos tika ierakstīti vien par desmit mazāk. «Domājām, ka sākumā būtu labi strādāt ar kādiem 20 audzēkņiem un šādā sastāvā mēģināt sevi apliecināt. Taču interese izrādījās krietni lielāka, bet labāk, lai ir tā, nekā nenāktu nemaz. Protams, mēs jau vēl nezinām, ko īsti tas nozīmē, taču tāpēc ir divi treneri un divas treniņu grupas. Strādāsim!» pārsteigumu neslēpj arī Bloka valdes priekšsēdētājs Ainars Soks.

Jaunos pludmales volejbola talantus trenēs ne vien pašreizējā VK Ventspils galvenais treneris Edgars Zviedrāns, bet arī plašākai sabiedrībai labi zināmais Toms Šmēdiņš – agrāk pasaules junioru čempions, bet pēdējos gados arī veiksmīgs treneris. Izrādās, brāļiem Šmēdiņiem (jaunākais Jānis kopā ar Aleksandru Samoilovu ir viens no pasaules labākajiem duetiem) Ventspils pludmale nebūt nav sveša un patiesībā tā viņiem bija viena no pirmajām treniņu vietām: «Bērnībā ļoti daudz laika pavadīju Ventspils pludmalē, spēlējot gan ar brāli, gan vēlāk arī ar vecākiem, kā arī Ilmāru Vensbergu un viņa dēliem. Turklāt šeit arī regulāri notika treniņnometnes. Esmu priecīgs, ka Kurzemē izveidots pirmais pludmales volejbola klubs un ka tas noticis tieši Ventspilī.» Šobrīd nedēļā paredzēti divi volejbola treniņi, kas notiks 5. vidusskolas un vakara vidusskolas sporta zālēs, un vispārējās fiziskās sagatavotības treniņš, kas notiks Ūdens piedzīvojumu parka aerobikas zālē. Tā kā klubs savu darbību uzsāka mācību gada vidū, ar brīvu telpu un laiku atrašanu treniņiem nebija viegli, bet te talkā nāca Izglītības pārvalde, izbrīvējot laikus vismaz divās dažādās skolās. Kluba valdes locekle, sertificēta fizioterapeite un fitnesa trenere Līga Reinberga-Soka gan izsaka cerību, ka jau no nākamā rudens izdosies treniņus organizēt vienā zālē: «Šobrīd gan volejbola, gan vispārējās fiziskās sagatavotības treniņi jāpieskaņo sporta zāļu noslogotībai, bet labi saprotam, ka nemaz nav tik vienkārši ielēkt zālēs mācību gada vidū. Cerams, rudenī situācija jau būs labāka, turklāt pa vidu būs vasara, kad treniņus organizēsim pludmalē, kur volejbolu varēs spēlēt arī trīs reizes nedēļā un varbūt pat neierobežotu laiku.» Starp citu, lai gan tiek runāts, ka vasara pie mums ir vien divus mēnešus, pludmales volejbola treneri uzsver, ka pavisam mierīgi var spēlēt un trenēties arī četrus un tieši tas arī notiks Ventspilī.

Jau šajā vasarā krietni pārtaps varbūt pat visā Latvijā slavenā pludmales volejbola bedre (piemēram, profi treniņus tajā iecienījuši dziļo smilšu dēļ, jo, kā zināms, ja grūti mācībās, vieglāk būs kaujā), kas tiks aprīkota ar visu nepieciešamo spēlēšanai un maču vērošanai. Arī pilsētā – pie 5. vidusskolas un pļaviņā pie ugunsdzēsējiem – taps četri laukumi, kuros spēlēt varēs jebkurš gribētājs. Blokā nenoliedz, ka arī šādi infrastruktūras uzlabojumi bija viens no iemesliem, kāpēc tiešām tika nolemts izveidot klubu, taču gaidīti tiek arī segtie laukumi, lai spēlēt un trenēties varētu visu gadu. Interesanti, ka ieguvumi no kluba dibināšanās ir jau tagad, jo tieši tas kļuva par galveno iniciatoru, lai atjaunotu pilsētas čempionātu volejbolā, kas nu jau rit pilnā sparā. Gandarījumu par jaunā kluba izveidi neslēpj mūspusē pazīstamākais volejbola speciālists Ilmārs Vensbergs, kas bijis arī tā nosaukuma autors: «Piepildījies sens sapnis, kura realizēšanai man varbūt nepietika drosmes un spēka. Jāatgādina gan, ka novadā volejbols, arī pludmales, bijis vienmēr, jo pie mums galu galā izauga pirmais junioru Eiropas čempions (Valters Vensbergs kopā ar Mārtiņu Pļaviņu). Cerams, tagad augs jauni čempioni.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: