Februārī partijas "Vienotība" reitings samazinājies, savukārt Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) pietuvojusies joprojām reitinga līderos esošajai "Saskaņai", liecina pētījumu centra "SKDS" dati.

Pēc Latvijas Televīzijas raidījuma "de facto" pasūtījuma veiktais SKDS pētījums rāda, ka februārī ZZS atbalstītu 18,1%, nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - 8,3% vēlētāju, bet "Vienotību" - 5,4% vēlētāju.

Savukārt par "Saskaņu" balsotu 18,5% vēlētāju, Latvijas Reģionu apvienību - 3,9%, bet "No sirds Latvijai" - 2,8% vēlētāju.

Salīdzinot ar "SKDS" datiem par janvāri, atbalsts pieaudzis tikai ZZS. Laikraksts "Diena" 8.februārī vēstīja, ka saskaņā ar "SKDS" datiem, janvārī ZZS atbalstītu 17,7% vēlētāju, VL-TB/LNNK - 9,3%, bet "Vienotību" - 6,5% vēlētāju. Tikmēr par "Saskaņu" balsotu 20,7%, Latvijas Reģionu apvienību - 4,4%, bet "No sirds Latvijai" - 2,9%.

"Vienotības" valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzskata, ka jaunākie reitingi neesot traģēdija, jo ap 5,5% līdz 6% tie turoties jau trešo mēnesi, tomēr partijai būtu jāspēj mobilizēties. "Šī, protams, nav tā situācija, ar kuru vajadzētu lepoties un par kuru mēs varētu domāt, ka mūsu biedri jūtas labi, gatavojoties pašvaldību vēlēšanām," raidījumam "de facto" pauž Āboltiņa.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: