23. janvārī Liepupes vidusskolā norisinājās gada svarīgākās sacensības dambretē – skolēnu sporta spēles. No visiem Latvijas novadiem treneri bija atveduši pavisam 363 jaunos dambretistus, kuri četrās vecuma grupās cīnījās, lai noskaidrotu Latvijas sporta spēļu uzvarētājus gan individuālā, gan komandu ieskaitē, kā arī atlasītu 10 labākos, kuri piedalīsies Latvijas čempionātu finālturnīros.

Ventspilniekiem individuāli vislabāk veicās Evelīnai Otto (4. vidusskola) grupā U-10, kura izcīnīja 18 punktus (no 20) un sudraba medaļu. Vēl ļoti sekmīgi savās pirmajās sacensībās ārpus Ventspils cīnījās Ventspils 5. vidusskolas audzēkne Letīcija Aleksa Doniņa – 12 punkti un dalīta 12. vieta. Tikai pieredzes trūkums liedza viņai izcīnīt iespēju piedalīties Latvijas finālsacensībās.

 

U-10 zēnu grupā bija visvairāk dalībnieku – 116. Ventspilniekiem šoreiz 18. vietu ieņēma Luka Branko Doniņš (5. vidusskola), 19. vietu - Samuēls Siders un 23. vietu - Atis Ērciņš (abi no 4. vidusskolas).

 

U-13 meitenēm tikai nieka viens punkts pietrūka Evelīnai Gailišai (4.vidusskola) līdz bronzas medaļai, ceturtā vieta un tiesības piedalīties Latvijas finālsacensībās. Arī Evelīna Štefenberga (4. vidusskola) iekļuva finālā, izcīnot 6. vietu. Savukārt zēniem viens punkts pietrūka Daniēlam Sideram (4. vidusskola), lai iekļūtu Latvijas finālsacensībās – viņam šoreiz 10. vieta. Daniēls ir pirmais rezervists uz Latvijas finālturnīru, ja kāds no pirmajiem deviņiem nepiedalīsies. Šoreiz nepaveicās pagājušā gada finālistam Mārim Smildzējam (4. vidusskola) – 21. vieta, bet divkārtējam Latvijas čempionātu medaļu ieguvējam U-10 grupā Kristeram Frīdenbergam (6. vidusskola) – 22. vieta.

 

Tā kā Ventspils Jaunrades namā jaunieši mācās spēlēt dambreti tikai trīs gadus, tad līdz U-16 un U-19 grupām vēl neesam izauguši. Tāpēc jāpriecājas par divām 4. vidusskolas meitenēm Netu Kašu un Andu Vīnšteinu, kuras piedalījās U-16 meiteņu sacensībās. Netai 9. vieta un Latvijas fināls un Andai 11. vieta ar cerībām tikt finālsacensībās. Jāpiezīmē, ka viņu pretinieces dambreti jau spēlē 7, 8 vai pat vairāk gadus.

 

Paralēli tika noskaidrotas labākās komandas, labākie jauniešu centri, kur tiek sagatavoti jaunie dambretisti. Līdz šim Ventspils Jaunrades nama pārstāvji reizi pa reizei spēja izcīnīt godalgas individuāli, taču šogad beidzot izdevās pierādīt, ka arī kopumā esam starp labākajiem visā valstī. Komandās tika vērtēti divi labākie zēni un divas meitenes. U-10 grupā trešā vieta Ventspils Jaunrades namam. Kausu par trešo vietu un bronzas medaļas U-10 vecuma grupā saņēma Evelīna Otto, Samuēls Siders (abi no 4. vidusskola), Letīcija Aleksa Doniņa un Luka Branko Doniņš (abi no 5. vidusskola) un treneris Andris Sametis. Pilnas komandas bija pieteikuši 32 Sporta skolas un jauniešu centri.

 

U-13 vecuma grupā trešā vieta Ventspils Jaunrades namam. Kausu un bronzas medaļas saņēma Evelīna Gailiša, Evelīna Štefenberga, Daniēls Siders un Māris Smildzējs (visi no Ventspils 4. vidusskolas), kā arī treneris.

 

U-16 un U-19 vecuma grupās Ventspils Jaunrades namam komandu nav, mēs vēl esam pārāk jauni. Citos dambretes centros audzēkņi tiek gatavoti jau vairākus gadu desmitus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: