BK "Ventspils" otrdien Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas A apakšgrupas pirmajā mačā ar rezultātu 82:71 izbraukumā pieveica Ukrainas vienību Južnijas "Himik".

Rezultatīvākais Latvijas kluba rindās ar 27 gūtajiem punktiem bija Rašads Andersons, kurš arī izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, 15 punkti un desmit atlēkušās bumbas Sauļa Kuzminska kontā, bet ar 12 punktiem septiņām atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Jānis Strēlnieks.

Savukārt "Himik" komandā pa 13 punktiem guva Tonijs Bizača, Treviss Gerisons un Latvijā labi zināmais Kērtiss Miledžs, kurš 12 no šiem punktiem guva jau pirmajā puslaikā. Tāpat Miledža kontā arī deviņas rezultatīvas piespēles.

Mačs sākās līdzīgā cīņā, bet pirmās ceturtdaļas otrajā pusē nedaudz pārliecinošāk spēlēja "Ventspils" komanda, sākotnēji vairākas reizes iegūstot četru punktu pārsvaru, bet pēc tam panākot arī 19:14, tomēr pēc pirmās ceturtdaļas Latvijas kluba pārsvars bija tikai 19:18.

Otrajā ceturtdaļā jau nelielu pārsvaru ieguva mājinieki, tomēr arī viņi nespēja iegūt vairāk nekā piecu punktu vadību. "Ventspils" vēl spēja panākt izlīdzinājumu 34:34, tomēr pēc pirmā puslaika zaudēja ar 34:37.

Otrā puslaika sākumā atkal vadību pārņēma "Ventspils", ceturtajā minūtē panākot 48:42. Mājinieki vēl pietuvojās līdz 47:48, tomēr nākamos deviņus punktus guva ventspilnieki, iegūstot desmit punktu pārsvaru. Savukārt pirms pēdējām desmit minūtēm Latvijas klubs atradās vadībā ar 62:54.

Izšķirošās ceturtdaļas pirmajā pusē "Himik" pietuvojās līdz 62:65, tomēr tagad atkal rezultativitātes uzliesmojums bija "Ventspils" komandai, kas guva astoņus punktus pēc kārtas, pirmo reizi iegūstot lielāku vadību par desmit punktiem, neļaujot pretiniekiem reāli pacīnīties par panākumu.

Kopā ar "Ventspils" un "Himik" A apakšgrupā spēlē arī Vācijas bundeslīgas klubs "Deutsche Bank Skyliners" un Izraēlas vienība Haifas "Maccabi".

Kā ziņots, "Himik" Eiropas Izaicinājuma kausa pamatturnīrā iekļuva, pārvarot kvalifikāciju, kurā divu spēļu summā ar rezultātu 176:174 pieveica Rumānijas vienību "CSU Asesoft".

Nākamajā mačā "Ventspils" 24.novembrī savā laukumā uzņems "Deutsche Bank Skyliners" vienību.

Eiropas Izaicinājuma kausā šosezon startē 32 komandas, kas sadalītas astoņās apakšgrupās, pa četrām katrā.

Komandas grupās izspēlēs divu apļu turnīru, pa reizei sacenšoties mājās un izbraukumā. Katras grupas divas labākās komandas iekļūs nākamajā kārtā.

"Ventspils" mērķis Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas turnīrā ir iekļūt starp labākajām 16 vienībām.

Jau ziņots, ka pagājušajā sezonā "Ventspils" spēlēja ULEB Eirolīgas kvalifikācijā, kur nespēja pārvarēt pirmo kārtu. Savukārt pēc tam Latvijas klubs cīnījās Eiropas kausa izcīņas pamatturnīrā, kurā piedzīvoja zaudējumu visās sešās grupu turnīra spēlēs un cīņu neturpināja.

FOTO: bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: