Ir pārsūdzēts Ventspils mediķus attaisnojošais Ventspils tiesas spriedums krimināllietā par nepilnus divus gadus vecās Annas Magnovskas nāvi Ventspils slimnīcā 2007.gada pavasarī.

Apelācijas sūdzību iesniedzis cietušās puses pārstāvis, iesniegts arī prokurora protests par 18.oktobra Ventspils tiesas spriedumu, ar kuru tika attaisnoti divi Ventspils mediķi - ārsts Dzintars Marnauza un medmāsa Jeļena Nastaščuka, informē Ventspils tiesas tiesu sēžu sekretāre Guna Zecmane.

Krimināllieta tiks pārsūtīta izskatīšanai apelācijas instancē uz Kurzemes apgabaltiesu.

"Pirmās instances tiesa nav motivējusi, kāpēc vieniem pierādījumiem devusi lielāku priekšroku nekā citiem," galveno iemeslu, kāpēc spriedums pārsūdzēts, skaidroja mirušās meitenītes vecāku pārstāvis Ronalds Rožkalns.

Meitenīte slimnīcā bija nonākusi ar applaucējumu un mira pēc nepareizas šķidruma koncentrācijas ievadīšanas organismā - 0,9% nātrija hlorīda vietā bija ievadīts 10% nātrija hlorīds.

Rožkalns uzskata, ka apelācijas instances tiesā būtu rūpīgi jāizvērtē daudzi būtiski jautājumi - vai vispār meitenītes paturēšanai slimnīcā bija pamats un vai vispār bija nepieciešams ievadīt nātrija hlorīdu. Būtiskākais jautājums - tiesai rūpīgi jāizvērtē ārsta rīcība laikā, kad meitenītei bija sākušās smagas blakus parādības - nepārtraukta vemšana, uzsvēra Rožkalns.

Marnauzam un Nastaščukai bija izvirzītas apsūdzības pēc Krimināllikuma 138.panta 2.daļas par ārstniecības personas profesionālo pienākumu nepildīšanu vai par nolaidīgu to pildīšanu, ja tas bijis par iemeslu cietušā nāvei. Par to likumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, atņemot tiesības nodarboties ar ārstniecību uz laiku līdz pieciem gadiem.

Prokurors lūdza tiesu sodīt Marnauzu, piespriežot viņam nosacītu brīvības atņemšanu uz trīs gadiem un atņemot tiesības nodarboties ar ārstniecību uz pieciem gadiem. Savukārt Nastaščuku prokurors lūdza sodīt ar nosacītu brīvības atņemšanu uz trīs gadiem un sešiem mēnešiem, atņemot tiesības nodarboties ar ārstniecību uz pieciem gadiem.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: