Stiprais vējš aizvadītajā nedēļas nogalē jaunus postījumus Ventspils slimnīcai nav nodarījis, informēja SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" sabiedrisko attiecību speciāliste Santa Grinberga.

Ventspils slimnīcā, kurai pirms nedēļas vētrā tika norauta daļa jumta, pagājušajā nedēļā bija sākti vētrā nodarīto postījumu novēršanas darbi. Tā kā pēdējo dienu laikā atkal pūta stiprs vējš, darbi šajā laikā nevarēja notikt, taču situācija tika kontrolēta - brīvdienās uz vietas dežūrējuši cilvēki, lai nepieciešamības gadījumā būtu iespējams ātri reaģēt, skaidroja slimnīcas pārstāve.

Kā ziņots, par vētras rezultātā Ventspils slimnīcai nodarīto postījumu novēršanas darbiem ar būvniecības kompānijām "Ostas celtnieks" un "Samrode" noslēgti divi līgumi par kopējo summu 136 271 eiro, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publicētā informācija.

Ar SIA "Samrode" noslēgts darbuzņēmuma līgums par vēja postījumu novēršanas darbiem slimnīcas otrā un trešā korpusa jumtam. Līguma summa ir 37 951 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Otrs līgums noslēgts ar SIA "Ostas celtnieks" par avārijas seku likvidēšanas darbiem slimnīcas otrajā, trešajā un piektajā korpusā un uzņemšana nodaļā. Šī līguma summa ir 98 320 eiro bez PVN.

Būvfirmas vētras nodarīto seku likvidācijai izvēlētas sarunu procedūrā, ņemot vērā ārkārtas situāciju, kas bija izveidojusies 30.novembrī, kad aptuveni 2100 kvadrātmetru platībā vētrā tika norauts Ventspils slimnīcas otrā, trešā un piektā korpusa jumta segums un jumta nesošās konstrukcijas, kā arī nodarīti citi būtiski postījumi. Kā informēja slimnīcā, šie ir darbi, ko nepieciešams veikt vētras postījumu novēršanai, bet par slimnīcas jumta atjaunošanu tuvākajā laikā tiks izsludināts iepirkums.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: