Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas grupu turnīru šodien uzsāk Latvijas basketbola komanda "Ventspils", kas A apakšgrupas pirmās kārtas mačā izbraukumā tiekas ar Ukrainas vienību Južnijas "Himik", kura viens no līderiem ir Latvijā labi zināmais Kērtiss Miledžs.

Spēle Južnijā otrdien sāksies plkst.18 pēc Latvijas laika.

Kopā ar "Ventspils" un "Himik" komandām A apakšgrupā spēlēs arī Vācijas bundeslīgas klubs "Deutsche Bank Skyliners" un Izraēlas vienība Haifas "Maccabi".

Kā ziņots, "Himik" Eiropas Izaicinājuma kausa pamatturnīrā iekļuva, pārvarot kvalifikāciju, kurā divu spēļu summā ar rezultātu 176:174 pieveica Rumānijas vienību "CSU Asesoft".

Eiropas Izaicinājuma kausā šosezon startēs pavisam 32 komandas, kas sadalītas astoņās apakšgrupās, pa četrām katrā.

Komandas grupās izspēlēs divu apļu turnīru, pa reizei sacenšoties mājās un izbraukumā. Katras grupas divas labākās komandas iekļūs nākamajā kārtā.

"Ventspils" mērķis Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas turnīrā ir iekļūt starp labākajām 16 vienībām.

Jau ziņots, ka pagājušajā sezonā "Ventspils" spēlēja ULEB Eirolīgas kvalifikācijā, kur nespēja pārvarēt pirmo kārtu. Savukārt pēc tam Latvijas klubs cīnījās Eiropas kausa izcīņas pamatturnīrā, kurā piedzīvoja zaudējumu visās sešās grupu turnīra spēlēs un cīņu neturpināja.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: