Sestdien plkst.14:00 Virslīgā vienlaicīgi sāksies pēdējās kārtas trīs spēles. Viena no tām būs īpaša, jo Māris Verpakovskis "Liepājas" cīņā ar "Daugavpili" noslēgs savu spēlētāja karjerā, bet pārējos divos mačos tiks dalītas medaļas - "Skonto" jāuzvar "Spartaks", lai garantēto bronzu pārvēstu par sudrabu, bet "Jelgava" un "Ventspils" (pieņemot, ka "Skonto" paņem sudrabu) savstarpējā kaujā dalīs bronzu.

Teorētiski gan "Jelgava", gan "Ventspils" vēl var izcīnīt sudrabu, taču tad ir nepieciešams "Skonto" klupiens pret sezonas beigās vāji spēlējošo "Spartaku", kas ir maz ticami. Ja "Skonto", kā paredzams, gūs uzvaru, tad tieši jelgavnieku un ventspilnieku savstarpējā mačā izšķirsies bronzas liktenis. "Ventspilij" Zemgales olimpiskajā centrā derēs ne tikai uzvara, bet arī neizšķirts.

Tiesa, Pols Ešvorts jau paziņojis, ka Jelgavā par neizšķirtu nedomās un tēmēs uz uzvaru. Kā nu ne, ja angļu speciālista vadībā "Ventspils" ir izcīnījusi piecas uzvaras ar vismaz divu vārtu pārsvaru! Ja 3:0, 3:1 un 4:0 pret attiecīgi "Mettu"/LU, "Spartaku" un "Daugavpili" šķita puslīdz pašsaprotamas, tad snieguma ziņā pārliecinošais panākums Rīgā pret "Skonto" (2:0) un mājās sakautā jaunizceptā čempione "Liepāja" (3:1) gandrīz vai liek (pārsteidzīgi?) runāt par jaunu ēru "Ventspils" futbolā. Ešvorts atgriezies skaļi, bet tas viss tiks aizmirsts, ja "Ventspils" sestdienas pēcpusdienā zaudēs un paliks ārpus medaļnieku pulka.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: