Eksperti pieļauj, ka 2016.gadā patvēruma meklētājām būs nepieciešams nodrošināt 20 dzemdības, izriet no šodien valdībā apstiprinātā patvēruma meklētāju uzņemšanas plāna.

Lai arī jau 29.septembrī valdība konceptuāli atbalstīja bēgļu uzņemšanas plānu, koalīcijas partneru iebildumu dēļ tā galīgā pieņemšana aizkavējās par vairākām nedēļām, līdz šodien valdība pieņēma tā galīgo versiju. Precizētais plāns sadalīts trīs rīcības virzienos - personu atlase un pārvietošana, patvēruma meklētāja uzņemšana un sociālekonomiskā iekļaušana.

Atlases vizītes laikā Grieķijā un Itālijā bēgļiem paredzēts sniegt vispārēju informāciju par sociālās dzīves aspektiem, kultūru, valsts iekārtu, Latvijā dzīvojošām tautībām, reliģiju, likumiem un sodiem. Ārzemniekus plānots informēt par to, ka aizliegta vardarbība kā pret vīriešiem, tā arī pret sievietēm un bērniem. Tāpat patvēruma meklētājus informēs par dabu un to, kā sadzīvot ar aukstumu. Lai arī sākotnēja plāna versijā bija paredzēts bēgļiem pat demonstrēt īsu video, šodien akceptētajā plānā minēts, ka izdales materiālu aktualizācijai jābūt saskaņotai ar Saeimas koalīcijas partijām.

Pēc pārsūtīšanas uz Latviju patvēruma meklētājus izmitinās patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā ''Mucenieki'', kur viņiem nodrošinās medicīnisko palīdzību un veselības aprūpi.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: