Šodien Ventspils tiesā paredzēts skatīt Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka infrastruktūras jautājumos Jāņa Vītoliņa ("Latvijai un Ventspilij") civilprasību pret ventspilnieku Ivaru Jansonu par, viņaprāt, nepatiesu godu un cieņu aizskarošu ziņu atsaukšanu un morālā kaitējuma piedziņu.

Kā stāstīja Vītoliņš, viņam neizprotamu iemeslu dēļ Jansons jau ilgstoši publiskajā telpā regulāri veltot viņam ļoti personiski aizkarošus un apmelojošus komentārus. Pēdējais piliens Vītoliņa pacietības kausā bijis Jansona interneta komentārā paustais viedoklis, ka Vītoliņš, nerisinot vides piesārņojuma problēmas Ventspilī, personīgi vainojams bijušā Ventspils Augstskolas (VeA) rektora Jāņa Eglīša nāvē (Eglītis pēc smagas slimība aizgāja mūžībā 2013.gadā).

Pie portālā "Ventabalss.lv" pērn augustā publicētā raksta par pašreizējās VeA rektores Gitas Rēvaldes ievēlēšanu Latvijas pētniecības un inovācijas stratēģiskajā padomē Jansons bija ievietojis komentāru: "Gudra sieviete, man prieks. Arī viņa sapratusi, ka Ventspilī viss iet uz galu un smird visās malās. Tāpat kā 28.jūlijā bija dubult indēšana Ventspilī, tad atcerēsimies 16.05.2012., kad indēja pilsētas iedzīvotājus un pilsētas viesus, bērnus Bērnu pilsētiņā, studentus VeA, visus Ostgalā un ne tikai!!! Paldies J.Vītoliņam, ka nav arī vairs mīļotā VeA rektora Jāņa Eglīša (lai viņam vieglas smiltis)." Portāla administrācija šo komentāru ir dzēsusi.

Kā atzina Vītoliņš, sākotnēji viņš vērsies ar iesniegumu Valsts policijā, kas atteikusi ierosināt procesu, tādēļ viņš pret Jansonu cēlis civilprasību tiesā. Lai gan komentārs bijis anonīms, viņam tā iespējamais autors bija zināms, taču pagājis zināms laiks, iekams tam gūts oficiāls apstiprinājums.

"Vēlos uzsvērt, ka manai prasībai nav nekādas saistības ar vārda brīvības ierobežošanu, ja kāds grib kritizēt pašvaldības darbu, jo viedokļi var būt atšķirīgi, taču šos komentārus es uztveru kā personīgi pret sevi kā pret fizisku personu vērstus apmelojumus. Šis kungs regulāri vēršas pret mani par dažādiem jautājumiem neatkarīgi no rakstu satura, apšaubot un nomelnojot to, ko 25 gadu laikā pašvaldībā esmu paveicis, tostarp arī, piemēram, nievājoši izsakoties par to, ka man piešķirts valdības apbalvojums - Atzinības krusts," norādīja Vītoliņš.

Domes priekšsēdētāja vietnieks izteicās, ka Jansona rīcības iemesli viņam nav saprotami - Vītoliņš neesot viņu nekādā veidā apvainojis, bet gan regulāri viņu uzklausījis. Pēdējo gadu laikā vicemērs personīgi pieņēmis Jansonu 45 reizes, skaidrojot viņam dažādus jautājumus, tostarp arī to, kādas ir pašvaldības iespējas un atbildība vides problēmu risināšanā pilsētā un ko pašvaldība atbilstoši likumdošanai var vai nevar darīt, lai šīs problēmas novērstu. Nereti paredzētā 15 minūšu pieņemšana esot ievilkusies līdz stundai. "Neskatoties uz to, šis kungs turpina mani apmelot. Es tieku personīgi vainots pie tā, ka pilsētā ir astoņi bīstamie uzņēmumi, kas te darbojās jau tad, kad vēl gāju skolā," norādīja Vītoliņš.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: