Skeiteris Madars Apse, kas kļuvis par pirmo Latvijas skeitbordistu, kurš iekļauts kādā profesionāļu komandā, vienmēr uzsvēris, ka var pateikties liktenim par Ventspilī īstajā laikā un īstajā brīdī uzcelto skeitparku.

«To dienu, kad tika atklāts skeitparks, nekad neaizmirsīšu, jo, tieši pateicoties tam, es tagad varu dzīvot tā, kā dzīvoju. Ventspilniekiem noteikti jānovērtē tas, ka viņiem ir šāds skeitparks, un jāiet uz turieni darboties,» atzīst Apse, kas tieši uz šī parka šķēršļiem sāka savu ceļu uz profesionāļa karjeru. Nu jau profesionālais skeiteris stāsta, ka milzīgs Ventspils skeitparka pluss ir tā izmērs – parks ir liels, tajā ir daudz elementu un daudz, ko darīt, tāpēc atliek vien nopirkt dēli un doties uz to darboties. Pateicoties šeit iegūtajiem pamatiem, ventspilniekam arī izdevies kāpt pa karjeras kāpnēm, bet tagad jau vairāk nekā pusgadu viņam ir pašam sava dizaini skeitbordi, ko var iegādāties visā pasaulē, turklāt viņš ir vienīgais eiropietis, kas pārstāv populāro zīmolu Element Skateboard. Madara dēli rotā ne tikai viņa vārds, bet goda vieta uz tā atvēlēta arī Ventspils skatiem – pils, Mazbānītis, dzelzceļa stacija un pat viena govs. «Esmu nācis no Ventspils, un tas ir tikai loģiski, ka uz pirmajiem dēļiem iemūžināju savu pilsētu. Turklāt pilsēta man ir daudz palīdzējusi, nezinu, cik daudz būtu sasniedzis bez tā. Te ir manas bērnības skati, bērnības smaržas un skeitparks,» Apse atzīst, ka mēdz skumt pēc mājām, lai gan ceļošana pa pasauli un skeitošana pa dažādu valstu ielām vienmēr bijis viņa mērķis.

 

Jau kādu laiku viņš nepiedalās sacensībās, bet gan ceļo pa pasauli, skeitojot pa ielām un filmējoties, kā arī ar savu komandu pabijis Ventspilī – atrādīt ielas, kurās taisīti triki, un, protams, skeitparku. Apse gan neizslēdz iespēju, ka tieši Ventspilī kādreiz vēl varētu arī pamačoties. Piemēram, Ghetto Games festivāla sacensībās, lai gan tieši vasarā netrūkst arī citu pasākumu un izbrīvēt laiku varētu nebūt vienkārši.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: