Šopavasar Ventspilī, Žāžciema - Krēķciema rajonā pēc iedzīvotāju ierosinājuma tika uzsākta jauna rotaļu un atpūtas parka būvniecība. Pašlaik visi darbi praktiski noslēgušies, vēl tiek veikta apkārtnes labiekārtošana.

Jaunā rotaļu un atpūtas parka atklāšanas pasākums paredzēts augusta otrajā pusē, taču pirms tam vēl jānoskaidro tā nosaukums, kas kalpos kā parka atpazīšanas un satikšanās vietas simbols. Tāpēc līdz 21. augustam visi ventspilnieki tiek aicināti izteikt idejas par jaunā laukuma nosaukumu, rakstot tos komentāros pie šīs ziņas vai arī sūtot uz e-pastu: marketings@ventspils.lv. Lūgums norādīt arī savu kontaktinformāciju, lai pēc nosaukuma izvēles varētu sazināties ar idejas autoru.


Rotaļu laukums ir aprīkots ar trīs rotaļu iekārtām, kas piemērotas dažāda vecuma bērniem: sākot jau no viena gada vecuma, no trīs gadu vecuma un vecākiem, kā arī bērniem no sešu gadu vecuma. Iespaidīgākā no iekārtām - 7 m augsts tornis ar vairākām rotaļāšanās platformām un nobraucienu pa slīdreni, divām atsperu šūpolēm, kā arī parastām šūpolēm ar četrām sēdvietām, no kurām divas ar pamperveida sēdeklīšiem.


Jo īpaši nozīmīgs jaunais rotaļu laukums ir tā apkārtnes iedzīvotājiem, tāpēc pašvaldība pirms būvniecības uzsākšanas vērsās tieši pie viņiem pēc padomiem, ierosinājumiem un viedokļiem, izplatot aptaujas anketas par plānoto laukuma projektu. Kopumā tika saņemtas 59 iedzīvotāju atsauksmes, kas tika izskatītas Ventspils pilsētas domes attīstības komisijā, izanalizējot gan no praktiskiem, gan juridiskiem aspektiem.


Visvairāk ierosinājumu tika saņemti par āra trenažiera un tualetes uzstādīšanas nepieciešamību, tāpat tika atbalstīts jautājums par satiksmes drošības paaugstināšanas iespēju rotaļu laukuma tuvumā, nožogojumu, papildu soliņiem un apstādījumiem.


Pēc iedzīvotāju lūguma sportot gribētājiem laukumā tika uzstādīts daudzfunkcionāls trenažieris un izveidots basketbola laukums ar gumijas segumu. Tika ierīkoti arī pastaigu celiņi, atpūtas vietas ar soliņiem un atkritumu urnām, iekārtotas apstādījumu zonas ar košumaugiem, krūmiem un jauniem kociņiem. Rotaļu laukumā tika ieklāts gumijas segums un laukums visā tā teritorijā izgaismots.


Jaunais rotaļu un atpūtas parks tika izbūvēts Virves un Pulkveža ielu krustojumā, kur pašvaldība speciāli šim mērķim 2012. gadā iegādājās zemes gabalus. Vienu no zemes gabaliem pašvaldības īpašumā nodeva Austrālijā dzīvojošs latvietis, kurš bija īpaši iepriecināts par iespēju dot savu artavu jaunā laukuma izveidei. Būvniecības gaitā viņš regulāri tika informēts par objekta progresu fotofiksāciju un apraksta par notiekošo veidā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: