FIBA klubu turnīra pirmajā posmā BK "Ventspils" basketbolisti ielozēti I grupā, kurā spēlēs arī lietuviešu "Pieno Žvaigzdes", poļu "PGE Turow Zgorzelec" un rumāņu "BC Timisoara". Jaunais Eiropas basketbolu klubu turnīrs startēs 28. oktobrī.

Pirms izlozes komandas pēc ģeogrāfiskā principa sadalītas divās konferencēs, bet katra no tām vēl četrās grupās, kuras tika veidotas vadoties no sportiskajiem principiem. Ventspilnieki, kuri FIBA rīkotajos klubu turnīros startējuši regulāri, nonāca otrajā grupā kopā ar Somijas klubiem "Kataja Basket", "KTP", Kazahstānas "Astana", kaimiņu "Šiaiulai", Ukrainas "Khimik" un Krievijas klubu "Enisey", kas nozīmēja, ka ar šiem sāncenšiem turnīra pirmajā posmā mūsējie nespēlēs.

Pirms sezona sākuma un sastāvu nosaukšanas grūti spriest par komandu spēku samēru, bet vismaz ģeogrāfiskajā ziņā par izlozes rezultātiem ventspilniekiem sūdzēties laikam jau nevajadzētu. No pirmās grupas varēja arī trāpīties igauņu lielklubi "Kalev" vai "TU/Rock", taču tik pat labi varēja sanākt ceļot uz Turciju, tomēr tā vietā būs jādodas uz Poliju, pie šīs valsts pagājušās sezonas finālistiem "PGE Turow Zgorzelec". No trešās grupas trāpījās Rumānijas čempionāta pagājušās sezonas ceturtdaļfinālists "BC Timisoara", kas pērn izcēlās ar valstu ziņā visai raibu sastāvu. Savukārt "Pieno Žvaigzdes" trāpījās ceturtajā grupā, lai gan tik pat labi varēja sanākt ceļojums uz, piemēram, Izraēlu.

BK "Ventspils" Eiropas sezonu sāks savā laukumā, 28. oktobrī uzņemot rumāņus. Grupu turnīra pirmajā fāzē komandas aizvadīs sešas spēles (komandas savstarpēji tiksies divas reizes - mājās un izbraukumā). Nākamajā kārtā iekļūs katras apakšgrupas divas labākās vienības, kā arī četras veiksmīgākas trešo vietu ieguvējas.

Atlikušie 32 klubi tiks sadalīti astoņās apakšgrupās. Izspēles sistēma līdzīga kā turnīra pirmajā kārtā - katrai komandai sešas spēles, bet astotdaļfinālā iekļūst divas spēcīgākās komandas no katras grupas. Tālāk sekos ceturtdaļfināli, savukārt turnīra "Final Four" stadija paredzēta nākamā gada 29. aprīlī.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: