Valsts budžeta vai arī bēgļu jautājums nebūs par iemeslu valdības krišanai, uzskata Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

Lembergs šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" pauda uzskatu, ka viena daļa partijas "Vienotība" biedru paši destabilizē situāciju valdībā, tāpēc nevar apgalvot, ka to dara citi.

"Būtu labāk gājuši prom no partijas un nesarežģījuši situāciju. Valdības nākotni var ietekmēt pati Ministru prezidente Laimdota Straujuma, proti, gribēs, vai negribēs aiziet pati. Pagaidām rodas iespaids, ka Straujuma nevēlas aiziet no premjera amata un turpina sekmīgi strādāt," sacīja Lembergs.

Tomēr izskanējušās runas, ka partijas "Vienotība" līdere Solvita Āboltiņa varētu ieņemt Straujumas vietu, Lembergs nosauca par situācijas modelēšanu, - "kā būtu, ja būtu", lai gan nenoliedza, ka Āboltiņas kandidatūra premjerministra amatam tiktu atbalstīta.

Kā ziņots, kaut arī visi pašreizējās valdošās koalīcijas partneri uzsver, ka nav ieinteresēti valdības nomaiņā, neoficiāli politiķi šādu iespēju pieļauj, piebilstot, ka izmaiņas tuvākajā mēnesī, visticamāk, nenotiks.

Lielākās nesaskaņas pašlaik starp koalīcijas partneriem izraisījis valdības lēmums par 250 bēgļu uzņemšanu Latvijā. Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) jau iepriekš iebilda pret bēgļu uzņemšanu, bet tagad apsver iespēju saistībā ar šo jautājumu vērsties Satversmes tiesā. Šāds solis izraisījis asu "Vienotības" reakciju, savukārt ZZS strīdā cenšas neiesaistīties, norādot, ka problēma būtu jāatrisina "Vienotībai". Pašlaik gan nekādas plašākas diskusijas par VL-TB/LNNK rīcību nav paredzētas, jo Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) ir atvaļinājumā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: