Latvijas basketbola vicečempiones "Ventspils" kapteinis Akselis Vairogs pārcelsies uz Lietuvu, kur pārstāvēs Paņevēžas "Lietkabelis", par vienošanos ziņo lietuviešu komanda.

29 gadus vecais Akselis Vairogs "Ventspils" sastāvā kopumā ir pavadījis septiņas sezonas, palīdzot komandai izcīnīt divus Latvijas Basketbola līgas (LBL) titulus un vienreiz uzvarēt arī Baltijas Basketbola līgā (BBL). Pagājušajā sezonā Vairogs 24 LBL mačos guva 6,9 punktus un izcīnīja 2,3 atlēkušās bumbas, palīdzot ventspilniekiem izcīnīt sudraba medaļas.

Arī BBL "Ventspils" tika līdz finālam, kur divu spēļu summā atzina "Šiauliai" pārākumu (150:156). Vairogs sezonā piedalījās sešos mačos, vidēji izceļoties ar deviņiem punktiem un divām atlēkušajām bumbām. Pagājušajā sezonā Vairogs un "Ventspils" piedalījās arī ULEB Eirokausa izcīņā. 10 spēlēs grupu turnīrā Vairogs guva vidēji 9,8 punktus, izcīnīja 2,7 atlēkušās bumbas un atdeva 1,9 rezultatīvas piespēles.

Vairogam "Lietkabelis" būs trešais klubs ārpus Latvijas. 2009./10. gada sezonas lielāko daļu viņš pavadīja franču "JSA Bordeaux Basket", bet 2011./12. gadā pārstāvēja Vroclavas "Slask".

"Lietkabelis" nākamajā sezonā startēs Lietuvas čempionātā un Baltijas Basketbola līgā. Sākotnēji bija paredzēta arī Paņevēžas dalība jaunajā FIBA klubu turnīrā, tomēr dienu pirms izlozes "Lietkabelis" un vēl viens Lietuvas klubs "Prienai" saņēma atteikumu.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: