Latvijas futbola čempionāta - "LMT Virslīgas" turnīra - 26.kārtas spēlē svētdien līdervienība "Skonto" nospēlēja neizšķirti 2:2 (1:1) ar "Ventspils" komandu, priekšlaicīgi nodrošinot čempionu titulu.

"Skonto", lai izcīnītu savu 14.čempiontitulu kluba pastāvēšanas vēsturē jau šajā spēlē, bija nepieciešams vismaz neizšķirts. Pēdējo reizi "Skonto" Latvijas čempionātā bija uzvarējusi 2004.gadā.

"Ventspils" labā spēles 13.minūtē vārtus guva Artūrs Zjuzins, bet puslaika beigās rezultātu izlīdzināja Kaspars Dubra. Otrā puslaika ievadā Jurijs Žigajevs atkal vadībā izvirzīja ventspilniekus, tomēr 16 minūtes pirms spēles beigām sākotnējo līdzsvaru atkal atjaunoja Igors Tarasovs.

Pirmās desmit spēles minūtes tika aizvadītas ar acīmredzamu "Skonto" futbolistu pārsvaru, kuru laikā laukuma saimnieki izveidoja vairākas bīstamas situācijas pie pretinieku vārtiem. Spēles ceturtajā minūtē Daniils Turkovs no labas pozīcijas sita vārtiem nedaudz garām, savukārt Natans Žuniors pēc reida pa laukuma centru trāpīja pa Aleksandra Vlasova sargāto vārtu pārliktni.

"Ventspils" futbolisti lūkoja atbildēt ar pretuzbrukumiem, kas 13.minūtē teicami padevās Artūram Zjuzinam, pēc kura sitiena no soda laukuma robežas bumba ielidoja vārtu tālajā apakšējā stūrī.

Pēc gūtajiem vārtiem spēles temps manāmi samazinājās, līdz pat 30.minūtei komandām vairs nespējot pie pretinieku vārtiem radīt ko ievērības cienīgu. Tomēr tad īsā laika sprīdī divas labas izdevības neizmantoja "Skonto" futbolisti. Vispirms Andrejs Perepļotkins no soda sitiena atzīmes raidīja bumbu mazliet garām "Ventspils" vārtu četrstūrim, bet mazliet vēlāk pēc Perepļotkina centrējuma no pašas vārtu priekšas vien pāris centimetrus gar vārtu stabu sita aktīvais Žuniors.

Aizvien vairāk pieaugot laukuma saimnieku spiedienam, "Skonto" futbolistiem tomēr izdevās rezultātu izlīdzināt, kad pēc Sineļņikova centrējuma pretinieku soda laukumā un vairākiem bumbas rikošetiem precīzi sita Kaspars Dubra. Ar rezultātu 1:1 arī noslēdzās pirmais puslaiks.

Otro 45 minūšu ievadā divi bīstami uzbrukumi padevās "Skonto" pārstāvjiem, taču gan pēc Turkova, gan Igora Tarasova sitieniem viesus glāba Vlasovs. Līdzīgi kā pirmajā puslaikā, arī šoreiz labāku iespēju realizāciju nodemonstrēja "Ventspils" futbolisti, kad teicams sitiens vārtu augšējā stūrī padevās Jurijam Žigajevam.

Puslaika turpinājumā "Ventspils" futbolisti kontrolēja spēles gaitu, taču bīstamas situācijas pie komandu vārtiem neradās. "Skonto" gan centās pārvirzīt spēli tuvāk pretinieku vārtiem, taču visi rīdzinieku centieni izrādījās nesekmīgi.

Tomēr spēles 74.minūtē Tarasovs teicami izmantoja vārtu gūšanas iespēju, skaisti pārceļot bumbu pāri Vlasovam un panākot neizšķirtu 2:2. Cīņas beigās, kaut arī "Ventspils" centās vēl mainīt rezultātu, rīdzinieki sekmīgi aizsargājās, kārtu pirms sezonas beigām nodrošinot čempionu titulu. Kā ziņots, iepriekš "Skonto" bija uzvarējusi visos čempionātos no 1991. līdz 2004.gadam, bet pēc tam uzvarētāja laurus bija ieguvušas tikai "Ventspils" un "Liepājas metalurgs" vienības.

Šī bija abu komandu trešā tikšanās reize šosezon. Pirmajā mačā Ventspilī "Skonto" zaudēja ar 1:2, piedzīvojot pirmo neveiksmi sezonā, bet otrajā spēlē Rīgā ar rezultātu 1:0 uzvaru svinēja laukuma saimnieki.

Citās 26.kārtas spēlēs pie uzvarām viesos tika "Jelgava" un Daugavpils "Daugava", kuras attiecīgi ar 1:0 (1:0) un 2:1 (1:1) apspēlēja Rīgas "Jaunība" un "Olimps"/RFS komandas. Jāatzīmē, ka izcīnītā uzvara "Jelgava" futbolistiem kārtu pirms čempionāta noslēguma garantē vietu "LMT Virslīgā" arī nākamajā sezonā, jo jelgavnieki vairs nevar finišēt zemāk par astoto vietu turnīra kopvērtējumā.

Vietu nākamās sezonas valsts augstākajā futbola sabiedrībā nosargājusi ir arī Rēzeknes "Blāzma", kura mazliet negaidīti savā laukumā ar 2:1 (1:1) pārspēja "Jūrmala-VV" futbolistus. Jāpiebilst, ka abus vārtus rēzeknieši guva skaitliskajā mazākumā, jo jau dueļa 11.minūtē no laukuma par apzinātu rupjību tika noraidīts Vjačeslavs Kondakovs.

Par graujošu uzvaru viesos parūpējās "Liepājas metalurgs" komanda, kura ar 6:0 (2:0) pieveica Ventspils "Tranzit".

Tādējādi čempionāta kopvērtējumā kārtu pirms tā noslēguma čempioniem "Skonto" ir 66 punkti, tiem ar 60 punktiem seko "Ventspils", bet pagājušās sezonas čempionvienībai "Liepājas metalurgs" ir 58 punkti. Ceturtajā vietā ar 53 punktiem pārliecinoši iekārtojušies Daugavpils "Daugava" futbolisti.

Piektajā pozīcijā ar 27 punktiem atrodas "Jūrmala-VV", kuriem ar 24 punktiem seko "Jelgava" un Rēzeknes "Blāzma". Kritienu no sestās vietas uz astoto ir piedzīvojusi "Olimps"/RFS vienība, kura pagaidām iekrājusi 21 punktu. Turnīra tabulu ar 19 punktiem noslēdz Ventspils "Tranzit" un Rīgas "Jaunība", kuras kontā vien 16 punkti.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: