Ventspils Olimpiskā centra Basketbola halles laukumos aizritēja Latvijas Svētdienas skolu 3. Sporta diena. Sacensības notika četros sporta veidos – basketbolā, minihandbolā, futbolā un tautasbumbā.

Apskati foto!

Elza Brauna, Latvijas Svētdienas skolu 3. Sporta dienas organizatoru komandas darbiniece, stāsta: “Kādā skaistā sestdienā nu jau 3. reizi Ventspilī satikās 12 svētdienas skolēnu komandas no visas Latvijas uz sporta dienu. Svētdienas skolu bērni mērojās spēkiem dažādos sporta veidos – tautas bumbā, futbolā, basketbolā un handbolā. Līdzi atbraukušie skolotāji un citi atbalstītāji centīgi ''turēja īkšķus'' par savējiem.


Komandas tika apbalvotas katrā sporta veidā atsevišķi un kopvērtējumā. Šogad 1. vietu izcīnīja un uzvaras kausu, kā arī medaļas mājās veda Priekules draudzes svētdienas skola. 2. vietu Rīgas Mateja draudzes svētdienskolas bērni, bet 3. vieta tika vienai no divām Rīgas Āgenskalna draudzes komandām.


Pēc sportošanas visi bija pelnījuši atpūtu Ventspils Ūdens piedzīvojumu parkā. Šajā dienā mēs visi kopā – organizētāji, dalībnieki, skolotāji, atbalstītāji – pavadījām ļoti labu dienu, neaizmirstot To, kurš mūs saveda kopā un vienoja šajā dienā, – Dievu!“

Turnīrā piedalījās bērni no Rīgas Mateja draudzes, Rīgas Āgenskalna draudzes (divas komandas), Talsiem, Skatres, Kalnišķiem, Rudes, Liepājas Pāvila draudzes, Mērsraga, Užavas, Ventspils, Tārgales, Priekules, Dundagas, Ķemeriem, Vaiņodes.

No sportiskā viedokļa raugoties, sacensības tiešām noritēja ļoti spraigi! No divpadsmit komandām astoņas iekļuva vismaz viena sporta veida finālsacensībās, kurās piedalījās trīs labākās komandas. Katrā no sporta veidiem uzvarēja cita komanda, pie tam trijos sporta veidos uzvarētāji neiekļuva citu sporta veidu finālos. Katra komanda izcīnīja vismaz vienu uzvaru kādā no spēlēm, un katrai komandai bija jāmācās arī no zaudējumiem. Zaudējumu reizēs viena no biežāk dzirdētajām frāzēm, ko teica skolotāji, bija: “Mēs esam komanda! Mēs aizvien esam komanda!” Jautājums ir atklāts – kas vairāk veido komandu – uzvaras vai zaudējumi?

Basketbola uzvarētāji – 1. vieta Talsi; 2. vieta Rude; 3. vieta Mērsrags/Užava.

Minihandbola uzvarētāji – 1. vieta Āgenskalns A; 2.vieta Priekule; 3. vieta Āgenskalns B.

Futbola uzvarētāji – 1. vieta Priekule; 2. vieta Matejs; 3. vieta Āgenskalns B.

Tautasbumbas uzvarētāji – 1. vieta Pāvili; 2. vieta Matejs; 3. vieta Āgenskalns B.

Nu jau tradicionāli Latvijas Handbola federācija ir visatsaucīgākā no visām sporta veidu federācijām, palīdzot sarīkot šīs sacensības. Minihandbola turnīrs šajās sacensībās tiek gaidīts īpaši, ne tikai tāpēc, ka LHF ir sagādājusi skaistus kausus minihandbola turnīra uzvarētājiem, bet arī tāpēc, ka šis ir sporta veids, kurā bērni var piedzīvot daudz aizraujošu mirkļu, gūstot vārtus un arī cītīgi spēlējot aizsardzībā.

Mācītājs saka paldies atbalstītājiem. Starp tiem minami – Ventspils Olimpiskais centrs, Basketbola klubs Ventspils, Ventspils Ūdens piedzīvojuma parka darbinieki, kā arī Jānis Blažēvics un Uldis Beļskis. Mācītājs saka paldies arī sacensību organizatoriem – Ventspils baptistu draudzei, jo īpaši draudzes jauniešiem ar Annu Helmu Terviti priekšgalā, LBDS Svētdienas skolu apvienībai un vadītājai Esterei Rozei, Latvijas Handbola federācijai, ģenerālsekretāram Anrijam Brencānam, izpilddirektoram Edmundam Bogdanovam un minihandbola projekta vadītājam Dmitrijam Bražņikovam.

''Paldies skolotājiem, kuri veica lielu darbu, lieliski izmantojot dienu, kurā bērni ir ilgu laiku kopā viens ar otru un skolotājiem, lai ne vien mudinātu uz uzvarām sporta laukumā, bet arī mācītu par uzvarām, kurām ir nepārejoša vērtība'', stāsta mācītājs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: