H. Dorbes muzejā 18. martā plkst. 12:00 notiks izstādes "Aiztikt drīkst nebaidīties" atklāšana ar mākslinieces Agneses Matisones (Liepāja) piedalīšanos.

Izstāde uz Ventspili atceļojusi no Latvijas Neredzīgo bibliotēkas un to ieteicams ne tikai redzēt, bet arī iztaustīt. Māksliniece Agnese Matisone radījusi darbus, kuriem ir jāpieskaras - jāglāsta katrs raupjums un ar pirkstiem jāiepazīst viss tā maigums.

“Kad radīju darbu "Aiztikt drīkst nebaidīties", es domāju par cilvēkiem, kas “redz" ar rokām,” par izstādes tapšanu saka māksliniece. “Iespējams, pieskaroties darbam, izstādes apmeklētājs nojautīs mani. Šoreiz esmu noņēmusi stiklu no sevis un sava darba un ļauju pieskarties. Katrs jūsu pieskāriens iegulst darbā un līdzdarbojas. (..) Es darbus radīju, jo sapratu, ka ir cilvēki, kas neiet uz izstādēm, jo viņiem neko neizsaka darbi, kas sakarināti pie sienām. Ir dubulta atbildība, lai interesanti būtu visiem. Ar katru darbu es mācos un nonāku pie jauniem secinājumiem un atklājumiem."

Tādējādi izstāde ir interesanta gan cilvēkiem ar redzes traucējumiem, gan asredzīgajiem – aptaustot eksponātus ar aizvērtām acīm, ikviens var mēģināt iejusties neredzīga cilvēka ikdienā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: