Veiksmīgi aizvadot mača otro puslaiku, BK "Ventspils" basketbolistiem Baltijas Basketbola līgas ceturtdaļfinālā arī viesos izdevās pieveikt Tamperes "Pyrinto" komandu, uzvarot 78:59, bet divu spēļu summā triumfējot ar 24 punktu pārsvaru. Pusfinālā ventspilniekus gaida cīņa ar igauņu "TU/Rock".

Ventspilnieki Tamperē bija ieradušies bez Akseļa Vairoga un Troja Bārnisa, bet mājinieku nometni jau bija pametis saspēles vadītājs Antere Lehto, toties mačam bija pieteikts amerikānis Džeinatans Buloks.

Jau mača pirmajā uzbrukumā rezultātu prata atklāt Džerajs Grants, tomēr ceturtdaļas turpinājums kopumā nebūt tik veiksmīgs nepadevās. BK "Ventspils" vēl bija vadībā ar 6:2, bet turpinājumā savu spēli jau uztaustīja mājinieki. Pēc Deimona Viljamsa pustālā metiena "Pyrinto” panāca 11:8, bet klusēšanu kurzemnieki pārtrauca ar skaistu Žana Peinera un Mārtiņa Meiera saspēli, kas beidzās ar centra precīzu metienu no groza apakšas. Ceturtdaļu mājinieki noslēdza ar diviem tālmetieniem, kamēr viesi stabilitāti uzbrukumā tā arī nespēja atrast.

Pēc pirmajām desmit minūtēm somiem bija piecu punktu pārsvars, bet otrās ceturtdaļas sākumā tas pieauga jau līdz septiņiem punktiem, kas divu maču summā jau ļāva atrasties vadībā +1. BK "Ventspils” pretī lika Māra Gulbja divus un Niko Gikasa trīs punktus, taču pēc trīsarpus minūtēm Robertam Štelmaheram nācās jau pieprasīt minūtes pārtraukumu – mājiniekiem atkal jau bija +7. Ventspilniekiem uz vienu brīdi izdevās pievilkt līdz -3, taču arī puslaika izskaņa piederēja mājiniekiem. Kopumā haotiskajā spēlē "Pyrinto” prata atgūt savu pārsvaru palielināt un atpūtā doties ar astoņu punktu pārsvaru šajā mačā un +2 divu spēļu summā.

Pārtraukumā ventspilnieku spēlē bija vairāk regulējamā, nekā slavējamā – nekrīt arī no soda metienu līnijas, pie sava groza atdotas sešas bumbas, bet kopumā grozs zaudēts ar septiņām, astoņas kļūdas. Viesi bija kļūdījušies par reizi vairāk, bet tās jau bija viņu problēmas. BK "Ventspils” ar savām kļūdām noraka iespējas varbūt pat pārņemt vadību, un otrajā puslaikā neko tādu pieļaut vairs nedrīkstēja.

Lai gan otrā puslaika sākumā ventspilniekiem arī biežāk meklēja laimi no tālmetienu līnijas, trīnīši beidzot bija precīzi, kas, lai arī uzreiz neļāva pietuvoties, tomēr ļāva atgūt pārliecību. Ceturtdaļas otrajā pusē tā tiešām noderēja. Andrejs Gražulis ar triecienu no augšas trīs minūtes līdz tās beigām samazināja mājiniekus pārsvaru līdz vienam punktam. Savukārt nedaudz vēlāk Ate ar diviem metieniem pēc kārtas ļāva BK "Ventspils” pēc ilgāka pārtraukuma izvirzīties vadībā (44:43). Lai gan vēl vienu traku tālmetienu trāpīja Hopkins, kurš pirms tam bija uzrīkojis tālmetienu konkursu ar Janičenoku, ceturtdaļu savā labā noslēdza kurzemnieki – 48:46 un astoņu punktu pārsvars divu spēļu summā.

Izšķirošo ceturtdaļu BK "Ventspils” sāka ar īstu kanonādi – trīs tālmetieni, 13 punkti trīs minūtēs, un jau 61:50! Sekoja mājinieku minūtes pārtraukums, kas lielu revolūciju laukumā neradīju, tomēr ventspilnieku lidojumu nobremzēja. Mača turpinājumā gan izrādījās, ka galvenais trieciens jau ir izdarīts. Nespējot neko būtiski mainīt, mājinieki sāka spēlēt arvien haotiskāk, bet viesi vairs nekur nesteidzās, turklāt prātīgu spēli apvienojot ar punktu gūšanu. Galu galā pat ļoti pārliecinoša uzvara 78:59, kas divu spēļu summā ļāva uzvarēt 148:124.

BK "Ventspils” pusfināla pretinieks jau ir zināms – vecie paziņas "TU/Rock”.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: