Jaunās koncertprogrammas „No meža mēs nākam” Latvijas turnejas ietvaros čellu trio „Melo-M” ar koncertu viesosies teātra namā „Jūras Vārti”, klausītājiem piedāvājot gan jaundarbus, gan pašas populārākās melodijas no grupas repertuāra.

Jauno koncertprogrammu „No meža mēs nākam” čellu trio „Melo-M” pirmatskaņoja lielkoncertos Rīgas Kongresu namā pagājušā gada nogalē, gūstot lieliskas publikas atsauksmes. Tieši tāpēc 2015. gada pirmajā pusē „,Melo-M” ar jauno veikumu nolēmuši iepriecināt klausītājus Latvijas pilsētās.

Koncertprogrammas "No meža mēs nākam" pamatā ir "Melo-M" dalībnieka Kārļa Auzāna oriģinālkompozīcijas, kas radītas tieši šim izpildītāju sastāvam.

Lai gan "Melo-M" repertuārā līdz šim dominējušas īpašas versijas par populārām mūzikas tēmām, Kārlim Auzānam ir liela komponista pieredze, gan rakstot mūziku teātra izrādēm "Piafa", "M Butterfly", "Pīters Pens" un "1984", gan komponējot tēmas kinofilmām. Līdz ar to jaunajā programmā ieskanēsies arī daži pazīstami motīvi. 

Līdztekus jaundarbam Latvijas turnejas koncertos skanēs arī populārākie skaņdarbi no iepriekšējo gadu koncertprogrammām, kuri „Melo-M” oriģinālajā un atraktīvajā izpildījumā valdzinājuši klausītājus ne vien pašu mājās, bet arī koncertturnejās tālu aiz Latvijas robežām.

Latvijas turnejas koncertos kopā ar „Melo-M” čellistiem Kārli Auzānu, Miķeli Dobičinu un Jāni Paulu muzicēs arī pieredzes bagātais situminstrumentālists Miķelis Vīte.

Koncerts notiks piektdien, 20. Martā 19:00

Turpinājumā jautājumi mūziķim Kārlim Auzānam.

Iepriekš Ventspilī Melo-M skatītājus priecējis ar skaņdarbiem no populārām filmām vai televīzijas raidījumiem. Šoreiz klausītājiem tiks prezentēta grupas pašsacerētā daiļrade?

– Jā, varētu teikt, ka liela daļa ir mūsu pašu produkts. Jau tagad esam aizvadījuši veiksmīgus koncertus Jelgavā un Rīgā, un ir pārliecība, ka klausītājiem patīk un tie pieņem mūsu radīto. Koncertā dzirdami arī skaņdarbi no iepriekšējiem grupas albumiem. Programma būs dažāda, pirmā daļa ir dziļāka un nopietnāka, bet otrajā būs arī rokgrupu skaņdarbi, kā arī kaut kas no klasiskās mūzikas.

 

Uz skatuves nemainīgi būs trīs čelli un perkusijas vai arī šim koncertam būs kāds viesmākslinieks vai papildu skanējums?

– Tradicionāli uz skatuves būsim mēs trīs – Kārlis Auzāns, Miķelis Dobičins un Jānis Pauls –, kā arī muzicēs sitaminstrumentu mūziķis Miķelis Vīte, kurš jūtami papildinās jaunās programmas kopskaņu. Šoreiz par papildu skanējumu jeb jaunumiem rūpēsimies paši, tie būs gan skaniskie, gan izpildījuma jaunumi. Kādam tas varētu pavērt jaunus apvāršņus.

 

Koncerta nosaukums – No meža mēs nākam. Kādēļ šāda izvēle?

– Nosaukums ir ļoti vienkāršs, bet tajā pašā laikā simbolisks. Stāsts ir par čellu, kura pirmatnējie sākumi meklējami mežā. Stāsts nav par mums, mūziķiem, bet gan par mūsu instrumentiem. Stāsts par koku, kurš audzis un tad nonācis cilvēka rokās, un ar laiku viņš to prasmīgi pārvērtis instrumentā, ko šodien pazīstam. Notikumus un sajūtas atspoguļos jaunās oriģinālkompozīcijas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: