Š.g. 27. februārī, Ventspils Jaunrades nama LEGO Robotikas pulciņa dalībnieki Ēriks Mauls un Armands Ēķis skolotāja Kristapa Dreija vadībā piedalījās Latvijas LEGO NXT 2.0/EV3 robotikas 2015. gada sacensībās Siguldā. Sacensības notika divās sporta distancēs – līnijas sekošanā un sumo.

Ēriks un Armands abi piedalījās līnijas sekošanas disciplīnā un sniedza ļoti labus rezultātus ar saviem iepriekš pulciņa nodarbībās sagatavotajiem līnijas - sekotāju robotiem. Kopējais dalībnieku skaits abu puišu vecuma grupā bija 30 dalībnieki. Līnijas sekošanas disciplīnā Ēriks Mauls ieguva godpilno trešo vietu, iegūstot balvā LEGO rotaļlietu komplektu, kā arī diplomu, lepni nesot Ventspils Jaunrades nama vārdu Latvijas LEGO robotikas sacensībās.

 

Pēc līnijas sekošanas disciplīnas sekoja sumo disciplīna, kurā puišiem vajadzēja ierobežotā laikā sacensību norises vietā izveidot funkcionējošu un cīnīties spējīgu sumo robotu no Ventspils Jaunrades nama atvestajiem LEGO MindStorms NXT 2.0 komplektiem. Lielā sacensību saspringuma rezultātā, Ēriks nepaspēja izveidot funkcionējošu sumo robotu un par to ļoti pārdzīvoja, taču Armands nepadevās lielajam stresam, ļoti koncentrējās un spēja pierādīt savas domāšanas un konstruēšanas spējas ierobežotā laikā un uzkonstruēt sumo robotu tieši laikā, lai varētu piedalīties sumo disciplīnā un pat uzvarēt divās cīņās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: