Ar FK Ventspils senioru uzvaru noslēdzies Nāc un sporto! turnīrs telpu futbolā, kurā sacentās četras komandas no Kurzemes.

Apskati foto!

Šāds telpu futbola turnīrs tautas sporta programmā Nāc un sporto! jau kļuvis par tradīciju, un šogad bija plānots, ka tajā piedalīsies sešas komandas. Diemžēl pēdējā brīdī savu dalību atteica Olaines un Liepājas komandas, tomēr arī četru kolektīvu sacensības izvērsās visai aizraujošas. Turklāt varēja arī kārtīgi izspēlēties, jo salīdzinoši nelielais dalībnieku skaits ļāva aizvadīt garākus mačus. Ventspilī bija ieradušies futbola veterāni no Saldus, Aizputes un Talsiem, un viņi izspēlēja viena apļa turnīru.

Mačā ar saldeniekiem FK Ventspils seniori izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 8:2, bet pārējās divas spēles bija krietni vien spraigākas. Mačā ar Aizputes komandu rezultātu atklāja Igors Sondors, bet Andrejs Silajevs panāca jau 2:0, taču tas vēl nebūt nenozīmēja vieglu uzvaru. Aizputnieki atguva vienus vārtus, un intriga tika atjaunota. To apdzēst izdevās Antonam Smurovam, jo viņš atkal panāca divu vārtu pārsvaru, bet atlikušajā laikā rezultāts vairs nemainījās – 3:1. Turnīra uzvarētājs noskaidrojās FK Ventspils senioru un talsenieku mačā. Viesi kopš pirmajām minūtēm izvēlējās pretuzbrukuma taktiku (tā pret mājiniekiem spēlēja visi sāncenši), taču ielaida pirmie, kad precīzi sita Viktors Lukaševičs. Turpinot spēlēt pacietīgi, talsenieki sagaidīja savu iespēju un panāca izlīdzinājumu, tomēr pēdējais vārds piederēja ventspilniekiem. Silajevs vēlreiz izvirzīja mūsu seniorus vadībā, un viņi šoreiz nosargāja pārsvaru, kas ļāva arī nodrošināt pirmo vietu turnīrā. Otrajā vietā ierindojās Talsu, bet trešajā – Aizputes seniori. Līdz ar jau minētajiem vārtu guvējiem komandā spēlēja arī Germans Rostovs, Sergejs Solomonovs, Andrejs Supe, Igors Kičigins, Andrejs Marčenkovs un Aleksandrs Mastrjakovs, kuru atzina arī par vērtīgāko FK Ventspils veterānu sastāvā. Komandu cīņā vadīja superseniors un supertreneris Anatolijs Mudelis.

Tā kā neapmierināto pēc turnīra nebija, skaidrs, ka šī tradīcija tiks turpināta, turklāt ventspilnieki plāno īpaši ķerties klāt senioru futbolam. Komandas sniegums telpās jau tagad ir patiešām solīds, bet nav izslēgts, ka savu nerūsošo meistarību mūsu seniori demonstrēs arī brīvdabas apstākļos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: