Latvijas ekonomika atdziest un valdībai ir jādomā arī par nestandarta risinājumiem ekonomikas "sildīšanai", šodien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Viņa norāda, ka šī gada budžets ir veidots, ņemot vērā augstāku ekonomikas attīstības prognozi nekā ir patlaban.

 

Reizniece-Ozola kā pašreiz realizējamos ekonomikas "sildīšanas" pasākumus minēja kreditēšanas veicināšanu. Solis šajā virzienā jau esot sperts, dodot bankām "avansu" saistībā ar tā dēvēto "nolikto atslēgu principu". Tādēļ esot jācer, ka bankas dos savu sociālo ieguldījumu un veicinās kreditēšanu.

 

Tāpat esot Eiropas Savienības fondu savlaicīga apgūšana, proti, Latvijai nākamo gadu laikā ir pieejami 4.4 miljardi eiro, ko izmantot ekonomikas atbalstīšanai.

 

Kā norādīja ekonomikas ministre, joprojām vairākas nozarēs izjūt Krievijas krīzi, kuras visas sekas vēl nemaz nav redzamas. Tādēļ jāturpina domāt, kā nodrošināt šajās nozarēs strādājošajiem uzņēmumiem apgrozāmos līdzekļus un sniegt tiem eksporta garantijas.

 

Ministre atzinīgi novērtēja lēmumu saglabāt mikrouzņēmumu nodokli 9% apmērā, kas ļaušot daudziem cilvēkiem saglabāt nodarbinātību.

 

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: