Galā koncertā – dzirkstošs muzikālais kokteilis: Gaetāno Doniceti, Rudžēro Leonkavallo, Volfganga Amadeja Mocarta, Žaka Ofenbaha un Džoakīno Rosīni operu valdzinošākās ārijas, Georga Frīdriha Hendeļa skanīgais korālis, Johana Štrausa operetes dzīvespriecīgais duets, kā arī populārākās dziesmas no mūzikliem „Nožēlojamie”, „Vestsaidas stāsts”, „Šahs”, „Evita” un citiem.

Piedalās: LNO koris un orķestris, solisti Jānis Apeinis, Raimonds Bramanis, Mihails Čuļpajevs, Laura Grecka, Rihards Mačanovskis, Evija Martinsone, Rihards Millers,  Krišjānis Norvelis, Armands Siliņš, Inga Šļubovska, Jūlija Vasiļjeva un  Kristīne Zadovska.

Koncerts notiks ceturtdien, 19.Martā 18:30

Turpinājumā jautājumi operas solistei Ingai Šļubovskai.

Koncerta veidotāji sola dzirkstošu muzikālo kokteili; ko dzirdēsim jūsu izpildījumā?

– Koncertā es kopā ar Rihardu Milleru dziedāšu Papagenas un Papageno dzirkstošo un dzīvespriecīgo duetu no V. A. Mocarta operas Burvju flauta, arī, manuprāt, ļoti pacilājošu un koķetu bel canto āriju – Norīnas kavatīnē no G. Doniceti operas Don Pasquale varu parādīt gan lirisku, dziedošu skanējumu, gan virtuozus koloratūru elementus. Dziedāšu vairākos ansambļos no operas, operetes un mūzikla kopā ar kolēģiem. Otrajā daļā būs dažādi numuri no mūzikliem, piemēram, ar kolēģi Raimondu Bramani izpildīsim Tonija un Marijas duetu no Bernsteina mūzikla Vestsaidas stāsts. Būs vēl dažādi pārsteigumi no solistu puses: mēs ne tikai dziedāsim, bet arī dejosim. Protams, to visu pavadīs Latvijas Nacionālās operas orķestris Mārtiņa Ozoliņa vadībā.

 

Latvijā nav daudz tādu vietu, kur varētu notikt Latvijas Nacionālās operas uzvedumi, bet teātra nama Jūras vārti apmeklētājiem ir iespēja baudīt operu. Vai ir kādas īpašas atmiņas no uzstāšanās teātra namā?

– Pēdējo gadu laikā Jūras vārtos esmu dziedājusi vairākkārt. Suzannu Mocarta Figaro kāzās, Mizeti Pučīni Bohēmā, Adīnu Doniceti Mīlas dzērienā. Kopā ar Ventspils Mūzikas vidusskolas kamerorķestri Mārtiņa Berga vadībā dziedāju koncertā, kurā ar baritonu Rihardu Milleru atskaņojām ārijas un duetus no operām. Gan Ventspilī, gan, protams, arī Jūras vārtos man vienmēr ir bijis liels prieks uzstāties, jo ventspilnieki mīl operu un uzņem ļoti silti un skanīgiem aplausiem!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: