Ļoti smagu uzvaru "Aldara" Latvijas Basketbola līgā svinēja valsts čempione "Ventspils", kas lielu daļu spēles atradās iedzinējas lomā, tomēr ceturtajā ceturtdaļā savā laukumā tomēr salauza "Jūrmalas"/"Fēniksa" pretestību - 22:4 ceturtdaļā un 83:65 visā spēlē. Ar 17 punktiem rezultatīvākie laukumā bija Džerajs Grants un Dāvis Čoders, bet ventspilnieks Nikoss Gikass viens pats atdeva vairāk rezultatīvu piespēļu nekā jūrmalnieki - desmit pret septiņām.

Pirmajā ceturtdaļā komandas vairākkārt apmainījās vadības grožiem, bet pēdējo vārdu ceturksnī sacīja jūrmalnieki – Dāvis Čoders guva divus punktus ar sodu un atguva vadību viesiem (19:17). Otrās ceturtdaļas ievadā Džerajs Grants atjaunoja neizšķirtu (19:19), taču tad pamodās viesu tālmetienu artilērija – Artūrs Ausējs, Mārtiņš Laksa, Čoders, un rezultāts bija jau 28:19 "Jūrmalas"/"Fēniksa" labā.

Drīzumā Mārtiņa Meiera ofensīva - seši punkti pēc kārtas – noslāpēja viesu izrāvienu (32:32), taču Jāņa Dilevkas trejacis un Ausēja 2+1 vēlreiz ļāva jūrmalniekiem nedaudz atrauties (38:32). Tomēr pēc pirmā puslaika komandas atkal šķīra vairs tikai viens punkts – Grants ar slam dunk un precīzu soda metienu panāca 39:40.

Otrā puslaika sākumā Kristaps Janičenoks pēc gandrīz 12 minūšu pārtraukuma atkal vadībā izvirzīja "Ventspili" (42:40), taču arī šoreiz jūrmalniekiem pēc atbildes kabatā nebija tālu jāmeklē – trīsarpus minūtēs deviņi punkti pēc kārtas, un jau 49:42. Šūpoles uz rezultāta tablo turpinājās, un Akselis Vairogs ar septiņiem punktiem pēc kārtas, tostarp trāpot tālmetienu ceturtdaļas pēdējā sekundē, panāca 61:61.

Kaut arī tieši jūrmalniekiem lielu daļu spēles piederēja iniciatīva, pēdējai ceturtdaļai spēka vairs nepietika. 2:11 jau pirmo piecu minūšu laikā, un visā ceturtdaļā "Jūrmala"/"Fēnikss" guva tikai četrus punktus. "Ventspils" svinēja uzvaru ar 83:65 un jūrmalniekus uzvarēja otro reizi šajā sezonā. Oktobrī "Ventspils" viesos bija pārāka ar 83:66. Jau 18. februārī "Ventspils" savā laukumā uzņems Rīgas VEF, bet "Jūrmala"/"Fēnikss" dienu vēlāk Jelgavā turpinās sešu izbraukuma spēļu sēriju.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: