Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas: par naudas izkrāpējiem no novada, ventspilnieku oglekļa pēdas palielināšnos, situāciju zivju kombinātā un policijas reida rezultātiem.

AKTUĀLI

 

Ventspilnieku oglekļa pēda palielinās

Patēriņa emisijas ir būtiskākais klimata izmaiņas veicinošais faktors.

Latvijā tās pieaug, apliecinot, ka mūsu valstī notiek ekonomikas augšupeja un mājsaimniecību ienākumu palielināšanās.

 

Popiņu ģimene apkrāpj cilvēkus

Uzdodoties par ātro kredītu devējiem, dēls un māte no Popes apkrāpuši deviņus cilvēkus, no viņiem kopumā izmānot vairāk nekā trīs tūkstošus eiro.

 

Ballētājiem gadu skaits nav rādītājs

Senioru balles ir viens no senākajiem kultūras dzīves notikumiem pilsētā. Tajās savu otru pusīti saticis ne mazums ļaužu, un balles arvien vēl ir pieprasītas.

 

Nemiers gaismas un ēnu motīvos

Galvenajā bibliotēkā apskatāma keramiķa un gleznotāja Jāņa Kupča darbu izstāde Trauslais zaķa miegs.

 

Gājēji kļūst arvien redzamāki

Valsts policijas Ventspils iecirknis šonedēļ rīkoja reidu akcijas Esi redzams! ietvaros. Ar vienu no trim ekipāžām reidā devās arī Ventas Balss.

 

Apspriež pilnveidoto plānojumu

Līdz 23. februārim turpinās novada domes organizētā Ventspils novada teritorijas plānojuma pilnveidotās redakcijas sabiedriskā apspriešana.

 

Piedalās mazpulku konferencē Rīgā

Augsim Latvijai! - ar šo mazpulku organizācijas devīzi šogad atkal Rīgā notika Latvijas mazpulku konference.

 

Zivju kombināts strādā viena maiņā

Pēc piespiedu ražošanas apjoma samazinājuma pagājušā gada decembrī pret Krieviju ieviesto sankciju un Krievijas rubļa kursa krituma dēļ Ventspils zivju konservu kombināts februārī atjaunojis savu darbību vienā maiņā. Jau janvārī kombināts sāka aicināt darbā līdz simts cilvēku katru dienu, bet kopš februāra sākuma strādā 240–250 cilvēku.

 

Visas augstskolas ir reģionālās

Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs preses konferencē žurnālistus informēja par gaidāmo tikšanos ar izglītības ministri un aktuālajiem jautājumiem, kuri ar ministri būtu jāpārrunā.

 

INTERVIJA

 

Veselību atguva pie Skolotāja Nepālā

Kopš septembra darbu Ventspilī sācis hokeja treneris Helmuts Eglītis, kurš labi pārzina ne tikai to, kā neielaist ripu vārtos, bet arī seno masāžu un dziedniecību, ko apguvis Nepālā un Indijā.

 

VIEDOKLIS

 

Pēteris Neimanis

laikraksta «Ventas Balss» žurnālists

 

Slīcēja glābšana

Lai nu kas, bet krāpnieki bijuši visos laikos, tiesa, to skaits svārstījies atkarībā no tā, cik viegla vai smaga dzīve bijusi konkrētā vietā un brīdī. Pie mums šobrīd krīze pārvarēta vien vārdos, tāpēc nav jābrīnās, ka laiku pa laikam uzrodas kādi naivo cirpēji. Izbrīna kas cits – netrūkst arī piekrāpto, turklāt pat ar visai vienkāršām shēmām.

 

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: