Starptautiskajā izstādē Maskavā Ventspils zivju kombināts saņēmis zelta medaļu.

SIA "Ventspils zivju konservu kombināts" saņēma zeltu konkursā par gada inovatīvāko produktu - konserviem "Apceptas brētliņas tomātu mērcē".

 

Divas zelta medaļas saņēma SIA "Rīgas līcis" - par Ģipkas fabrikā ražotajām šprotēm eļļā "Rīgas zelts" un Kolkā ražotajām šprotēm eļļā.

 

Savukārt pa vienai bronzas medaļai saņēma SIA "Sabiedrība IMS" un SIA "Gamma-A"- attiecīgi par kūpinātas siļķes konserviem un apceptām reņģēm tomātos.

 

Atmosfēra izstādē gan esot piezemēta, atklāj biedrības "Rīgas šprotes" vadītājs Imants Cīrulis. Cīrulis. "Ir jūtams, ka industriju negatīvi ietekmē gan rubļa kritums, gan notiekošais Krievijā un Ukrainā. Atmosfēra ir piezemēta, krīzes sekas jūtamas visā posmā no ražotāja līdz veikalam. Gatavās produkcijas cenu kritums un attiecīgi nākotnes izredzes ir galvenā sarunu tēma," sacīja Cīrulis.

 

Tāpat viņš atzina, ka izstādes laikā tomēr notikušas vairākas nozīmīgas tikšanās ar jau esošajiem pircējiem no Krievijas, Ukrainas, Kazahstānas, Vidusāzijas un citām valstīm, lai vienotos par turpmāko zivju konservu eksporta apjomiem.

 

"Ceram, ka ražotāji atkopsies pēc krīzes un viss ieies ierastajās sliedēs. Par to liecina arī apstāklis, ka Ventspils kombinātā atsākusies ražošana, strādā vairāk nekā 240 cilvēki, un pasūtījumu ir daudz. Tāpat arī pārējie ražotāji pēc nelielas darbības sašaurināšanas jau apsver iespējas strādāt ar pilnu jaudu," atzina uzņēmējs.

 

Izstāde "Prodexpo 2015" norisinās no 9. līdz 13.februārim Ekspocentrā, Maskavā. Kopējā izstādes platība ir vairāk nekā 100 000 kvadrātmetru.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: