Sabiedriskā labuma komisija nolēmusi ieteikt Valsts ieņēmumu dienestam (VID) pieņemt lēmumu piešķirt sabiedriskā labuma organizācijas statusu piecām organizācijām, tostarp Integrācijas inkubatoram Ventspilī.

Plānots, ka attiecīgais statuss tiks piešķirts arī biedrībai "Integrācijas inkubators" Ventspilī.

Biedrības ‘’Integrācijas Inkubators’’ mērķis ir iedzīvotāju sociāla iekļaušana,veicinot dažādu sociālo grupu dzīves kvalitātes paaugstināšanos un integrāciju sabiedrībā. Tā iecerējusi veicināt vietējo un starptautisko sadarbību starp dažādām organizācijām vai indivīdiem sociālās iekļaušanas projektu īstenošanai, popularizēt veselīgu dzīves veidu un sekmēt sociālā riska grupu kvalitatīvu brīvā laika pavadīšanu. Tāpat biedrība iesaistās izglītības un mūžizglītības pasākumos, vienlaicīgi veicinot personu integrāciju darba tirgū, kā arī sociālās uzņēmējdarbības attīstībā.

VID norāda, ka tā biedrība, nodibinājums vai reliģiskā organizācija, kas vēlas iegūt sabiedriskā labuma organizācijas statusu, iesniedz VID iesniegumu par sabiedriskā labuma organizācijas statusa piešķiršanu, iesniegumā norādot sev vēlamo veidu, kādā VID paziņos lēmumu par sabiedriskā labuma organizācijas statusa piešķiršanu.

Iesniegumam ir jāpievieno attiecīgās biedrības, nodibinājuma vai reliģiskās organizācijas iepriekšējā gada darbības pārskats un turpmākās darbības plāns.

Pamatojoties uz sabiedriskā labuma statusu, nevalstiskās organizācijas var piesaistīt ziedotājus, kuri ir tiesīgi izmantot likumā "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" noteiktās nodokļu atlaides no ziedotajām summām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: