Latvijas čempionvienība Basketbola klubs “Ventspils” ir noslēgusi vienošanos ar 24 gadus veco grieķu aizsargu Nikosu Gikas (Nikos Gikas). Līgums noslēgts līdz sezonas beigām ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu sezonu. Gikas savu pirmo spēli ventspilnieku rindās aizvadīs sestdien, 17. janvārī, kad Aldaris LBL spēlē izbraukumā tiksies ar BK “Jēkabpils” komandu.

Basketbola kluba "Ventspils" valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics: „Tā kā pavisam negaidīti karjeru beigt nolēma Mairs Četmens, nācās meklēt papildinājumu saspēles vadītāja pozīcijā. Ar Kristapa Janičenoka pievienošanos mūsu komandas potenciāls uzbrukumā ir kļuvis vēl lielāks, tāpēc mums bija savi apsvērumi tam, kādu spēlētāju mēs vēlamies redzēt saspēles vadītāja pozīcijā. Jāsaka, ka arī spēlētāju izvēle pirms sezonas un sezonas laikā būtiski atšķiras, to ir mazāk, kaut arī pietiek skaļu uzvārdu un spēlētāju ar lielisku statistiku iepriekšējās sezonās. Neskatoties uz to, mūsu izvēle apstājās pie Niko Gika. Spēlētājs profesionāla basketbolista karjeras sākumā ar ļoti labiem basketbola pamatiem un izpratni par spēli, kurš pavisam noteikti savas labākās basketbola sezonas vēl nav aizvadījis. Kāpēc lai tas nenotiktu Ventspilī?”

Nikos Gikas līdz šim savu profesionālo karjeru ir veidojis savā dzimtenē. Vispirms spēlējos A2 līgas komandā “Filathlitikos”. Šo sezonu uzsāka ventspilniekiem zināmajā Saloniku "Aris" sastāvā, kur deviņās spēlēs vidēji laukumā pavadīja 11 minūtes, guva 3 punktus un atdeva 2 rezultatīvas piespēles. Saloniku komanda ar sešām uzvarām 10 spēlēs ieņem piekto vietu Grieķijas čempionātā. Iepriekšējā sezonā Gikas arī pārstāvēja “Aris” komandu un 21 spēlē vidēji laukumā pavadīja 19 minūtes, guva 6 punktus un atdeva 2 piespēles. 2014. gadā "Aris" iekļuva Grieķijas kausa izcīņas finālā.

Nikos Gikas

Dzimis: 22.11.1990.

Augums: 184 cm
Svars: 76 kg

bkventspils.lv

Foto: www.basketplus.gr

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: