Saskaņā ar PSIA „Ventspils siltums” apkopotajiem datiem, siltumenerģijas patēriņš apkurei 2014. gada decembrī bijis vidēji par 15% lielāks nekā 2013. gadā šajā pašā laika posmā. Jāatzīmē, ka šogad vidējā ārgaisa temperatūra bija par 2,7 grādiem zemāka nekā 2013. gada decembrī.

Kā liecina meteoroloģijas centra dati, Ventspilī vidējā diennakts ārgaisa temperatūra 2014. gada decembrī  bijusi +1,7°C, bet novembrī  +4,2°C, savukārt 2013. gada decembrī temperatūra bija +4,4°C. Jāatgādina, ka ārgaisa temperatūrai pazeminoties par vienu grādu, ēkas siltumenerģijas patēriņš vidēji paaugstinās par 5-6 % un atbilstoši paaugstinās arī maksājums par apkuri.

PSIA „Ventspils siltums” atgādina, ka apkures izmaksas patērētājiem ietekmē divas komponentes - siltumenerģijas tarifs un patērētais siltuma daudzums. Ēkas kopējo rēķinu veido siltumenerģijas tarifa un dotās ēkas siltuma patēriņa reizinājums. Siltumenerģijas tarifs ir noteikts atbilstoši Regulatora lēmumam un no apstiprināšanas brīža ir nemainīgs lielums. Savukārt ēkas patērētais siltuma daudzums ir mainīgs lielums, kuru ietekmē āra gaisa temperatūra, ēkas siltummezglā noteiktie parametri, ēkas tehniskais stāvoklis, iedzīvotāju paradumi un komforta prasības. Iespējams siltumenerģijas patēriņu šā gada decembrī varēja ietekmēt arī garās brīvdienas. Iedzīvotāji vairāk laika pavadīja mājās un līdz ar to arī varēja patērēt vairāk karsto ūdeni un siltumenerģiju nekā ikdienā.

Tāpat jāatzīmē, ka vēlamo apkures un karstā ūdens temperatūru nosaka dzīvokļu īpašnieki, bet izvēlētais ēkas pārvaldnieks vai firma, kas apkalpo ēkas iekšējās sistēmas veic nepieciešamo parametru regulēšanu ēkas siltummezglos. Siltumenerģijas patēriņus iespējams samazināt, iedzīvotājiem sadarbojoties ar pārvaldnieku, un lemjot par mājas energoefektivitātes uzlabošanas pasākumiem.

PSIA „Ventspils siltums” maksājumu aprēķinus klientiem veic, pamatojoties uz informāciju par mājas kopējo siltumenerģijas patēriņu un iedzīvotāju sniegto informāciju par karstā ūdens patēriņu. Saistībā ar aprēķinu aizkavēšanos, „Ventspils siltums” informē, ka ceturtdienas vakarā visi aprēķini tika pabeigti. Informācija par aprēķinātajiem maksājumiem nosūtīta klientiem e-pastos, kā arī uzsākta aprēķinu dalīšana apsaimniekotājiem izvietošanai ēku kāpņutelpās.

Informāciju par ēkas siltumenerģijas patēriņu un viena kvadrātmetra apsildīšanas izmaksām pa mēnešiem tuvākajās  dienās iedzīvotāji varēs apskatīt arī uzņēmuma mājas lapā www.ventspilssiltums.lv sadaļā e-pakalpojumi, kā arī uzņēmuma abonentu daļu informācijas stendos.

„Ventspils siltums” atgādina, ka turpmāk saņemt informāciju par aprēķināto maksājumu var arī elektroniski, nosūtot brīvā formā rakstītu pieteikumu uz e-pastu siltums.abonenti@ventspils.lv, norādot tajā vārdu, uzvārdu, adresi, klienta numuru ( ja ir zināms), kontakttālruni un e-pasta adresi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: