Pēc teju mēneša ilgas dīkstāves pirmo spēli aizvadījusi BK "Ventspils", kas Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) ietvaros tikās ar "Jelgavu". "Ventspils" ātri iekrāja vairāk kā 20 punktu pārsvaru, tad to gandrīz izsēja, galā izcīnot drošu uzvaru ar rezultātu 78:57.

"Ventspils" sezonas pirmo spēli Latvijas čempionātā aizvadīja tieši pret "Jelgavu", trešajā oktobrī tikai smagā cīņā izbraukumā nosargājot uzvaru – 68:62. Valsts čempioni ieskrējās lēnām, pēdējās piecās spēlēs gūstot četras pārliecinošas uzvaras un 15. novembrī atzīstot neērtās Liepājas komandas pārākumu. Veiksmīgi pēdējās četras spēles aizvadījuši arī "Jelgavas" basketbolisti, izcīnot trīs uzvaras.

Šo spēli ar precīzu metienu iesāka Trojs Bārnīss, bet minūti vēlāk savu pirmo punktu "Ventspils" rindās guva no traumas atlabušais Kristaps Janičenoks. Pēc trīs spēlētām minūtēm laukuma saimnieki sāka savu lielo izrāvienu, izvirzoties vadībā ar 19:5. Pateicoties Andreja Gražuļa un Mārtiņa Meiera dominancei groza apakšā, "Ventspils" ieguva arī 18 punktu pārsvaru, bet atlikušajā pusotrā minūtē nedaudz labāk nospēlēja "Jelgava", ceturtdaļai noslēdzoties ar rezultātu 28:12.

Otro ceturtdaļu ievadīja Riharda Gintera precīzais tālmetiens. Turpinājumā komandas vairāk centās spēlēt uz groza apakšu, cīnoties samērā līdzīgi. "Ventspils" basketbolisti gan bija fiziski pārāki un krietni meistarīgāki, ar katru minūti audzējot savu pārsvaru, ja ne vienmēr rezultātā, tad laukumā noteikti. Laukuma saimnieki vēl piekopa ciešu aizsardzību, radot "Jelgavai" vēl lielākas problēmas, veidojot uzbrukumus. Līdz ar to otrās ceturtdaļas vidū rezultāts uz tablo bija 43:19. Īpaši aktīvs uzbrukumos bija Žanis Peiners, pret kuru bieži tika pārkāpti noteikumi. Vien pirmā puslaika galotnē "Jelgavas" basketbolisti sāka regulāri gūt punktus. Tikmēr "Ventspils" uzbrukums bija iestrēdzis. Puslaiku ar precīzu metienu no groza apakšas noslēdza Denis Krestiņins - 49:28.

Otro puslaiku ļoti labi iesāka viesi, turpinot pirmā puslaika izskaņā sākto izrāvienu. Rezultāta starpība strauji saruka līdz 12 punktiem, ventspilniekiem nespējot raidīt bumbu grozā. Tā rezultātā "Jelgavas" kopējais izrāviens trešās ceturtdaļas vidū bija 14:2. Viesiem bija vairākas iespējas vēl vairāk samazināt rezultāta starpību, bet pārāk individuālie uzbrukumi rezultātu nenesa. Kā to pierādījusi šī sezona, "Jelgava" pēc sliktā sākuma nedomāja padoties un turpināja savus centienus iekarot pretinieku grozu. Pirms ceturtās ceturtdaļas nevarēja teikt, ka šī mača liktenis būtu izšķirts - 54:43 "Ventspils" labā.

Ceturtās ceturtdaļas pirmajās minūtēs iniciatīva vēl bija "Jelgavas" pusē, Dāvim Gekam samazinot rezultāta starpību jau līdz astoņiem punktiem (48:56). Īstajā brīdī precīzs bija "Ventspils" kapteinis Akselis Vairogs, kurš īsā laikā guva piecus punktus, ievadot mājinieku 13:0 izrāvienu. Līdz ar to spēles liktenis arī bija izšķirts. Četrās minūtēs "Jelgava" nespēja paveikt kādu brīnumu, "Ventspilij" galā svinot drošu uzvaru ar rezultātu 78:57.

"Ventspils" komandā ar 13 punktiem un septiņām atlecošajām bumbām atzīmējās Hārvijs Grants, bet 12 punkti un sešas atlecošās bumbas Mārtiņa Meiera kontā. "Jelgavas" labā attiecīgi 14 un 13 punktus guva Dāvis Geks un Denis Krestiņins.

Nākamo maču kurzemnieki aizvadīs 17. janvārī, kad viesosies Jēkabpilī, savukārt "Jelgava" dienu vēlāk savā laukumā uzņems "Baronu/LDz".

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: