Latvijas U-21 futbola izlase sākusi gatavošanos tradicionālai Sadraudzības kausa izcīņai, bet kandidātu skaitā galvenais treneris Dainis Kazakevičs iekļāvis četrus FK Ventspils spēlētājus. Kandidātos iekļauts aizsargs Deniss Bezuščonoks, pussargi Dāvis Indrāns un Eduards Tīdenbergs, kā arī uzbrucējs Kaspars Svārups.

Sadraudzības kauss no 16. līdz 25. janvārim tradicionāli risināsies Sanktpēterburgā, bet pēdējos gados tajā startē tieši valstu U-21 izlases (agrākos gados spēlēja čempionvienības). Latvijas izlase ielozēta vienā grupā ar mājiniekiem Krievijas futbolistiem, ar kuriem būs jātiekas jau pirmajā mačā, kā arī Moldovu un Kirgizstānu.

Kopumā turnīrā startēs 12 izlases, kas sākumā tiks sadalītas trīs apakšgrupās, bet divas labākās no katras, kā arī divas labākās no trešajām vietām iekļūs ceturdaļfinālā. Pagājušajā gadā par uzvarētājiem kļuva Ukrainas futbolisti, bet Latvijas izlase finišēja astotajā vietā, izšķirošajā mačā ar 0:1 piekāpjoties Lietuvai. Šajā spēlē piedalījās arī Tīdenbergs un Indrāns, mačam pieteikts bija arī Svārups, bet Ventspili turnīrā pārstāvēja arī Vladimirs Mukins un Vitālijs Barinovs. Savukārt FK Ventspils futbolisti atgriezušies no brīvdienām un uzsākuši gatavošanos jaunajai sezonai, bet jauniešu izlases kvartetam treniņnometnes sākumu nāksies izlaist.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: