Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Gada iesākums Silmalās

Klusi un vienlaikus darbīgi rit gada pirmās dienas Simalās – Užavas pagasta ciemā, kur agrāk vietējās sabiedrības dzīvi ietekmēja krodzinieka Zaksa ģimene, bet tagad cilvēki te audzē trušus un zilās govis, ražo alu un ciena darba tikumu.

Vai labdarība nonākusi līdz adresātam

Pagājušā gada nogalē portālā ventasbalss.lv uzvirmoja kaislības ap dzīvnieku patversmi Rembo. Tās liedza arī iecerēto interviju par patversmei saziedoto un pašvaldību ieskaitīto līdzekļu izlietojumu.

2.lpp. Viedoklis: «Nekā nav labi», laikraksta «Ventas Balss» galvenās redaktores vietniece Līga Gabrāne

«Uzvar tas, kuram ir teātra biļete (un nav svarīgi – internetā vai kasē iegādāta), tā varētu teikt par Latvijas profesionālo teātru viesizrāžu skatīšanos Ventspilī. Ko darīt, ja izrādes ir tik pieprasītas, ka biļetes burtiski izķer, un, ja neesi pietiekami izmanīgs, vari palikt arī ar garu degunu.»

3.lpp.

Piesaista jaunu ģimenes ārsti

Ventspils poliklīnikā šonedēļ darbu sākusi jauna ģimenes ārste – Ērika Sprudzāne, kas iepriekš praktizējusi Rīgas pusē un Daugavpilī.

Piegādātāju var mainīt katru mēnesi

Tuvojas izskaņai pirmā nedēļa, kopš Latvijas mājsaimniecības dzīvo atvērtas elektroenerģijas tirgus apstākļos. Lielākais vairums iedzīvotāju nesteidz mainīt elektroenerģijas piegādātāju.

Krievijas pensionāri zaudē ienākumus

Krievijas rubļa kursa krišanas sekas izjutuši ne tikai uzņēmēji, tirgojas ar lielo kaimiņvalsti, bet arī pensionāri, kuri saņem Krievijas Federācijas pensiju.

 

4.lpp.

Jauna kārtība biļešu iegādē

Šis gads nesis pārmaiņas arī kultūras dzīvē, jo stājušās spēkā izmaiņas teātra biļešu tirdzniecības kārtībā.

5.lpp. Ekspedīcija laukos. Gada iesākums Silmalās

6.lpp. Sports. Basketbols visās frontēs

Jau šīs nedēļas nogalē Latvijas Basketbola līgas sezonu atsāks BK Ventspils vīri un Ventspils Augstskolas jaunieši, bet sievietes un jaunie basketbolisti aktīvi spēlējuši arī gadumijā.

Novusā izcīnīts sudraba kauss

Aizvadīta Latvijas kausa izcīņa novusā, kurā ar visai lielu pārstāvniecību izcēlās ventspilnieki, pārvedot mājās arī balvu par iegūto otro vietu.

7.lpp. Ventspilnieki pirmajā republikā. 1934. gads. Vasara

Svarīgākie notikumi: ventspilnieka peldējums uz Sāmsalu beidzas pie ostas moliem; Ventspils brīvosta tiek likvidēta; māsīca dzer šaujampulveri; saduras vilcieni, uz Lielā prospekta gana kazu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: