Latvijas izlases šorttrekisti, Ventspils atbalstītais Haralds Silovs un Jēkabs Saulītis kopā ar treneri Māri Birzuli devušies uz Kanādu, lai Monreālā piedalītos Pasaules Kausa pirmajā posmā.

Sacensības norisināsies no 22. līdz 24. oktobrim.

Šajā posmā H.Silovs ir pieteikts 1500 metru distancē, kur viņš startēs divreiz (tādēļ, ka Monreālā šajā distancē ir divi starti), kā arī 1000 m slidojumā, bet J.Saulītis piedalīsies 500 un 1000 m distancēs. Bez tā notiks arī stafešu skrējieni. H.Silovam asistēs viņa treneris Jeroens Oters, bet Jēkabu Saulīti mūsu Māris Birzulis.

Šīs sacensības tiesās jau pēc jauniem noteikumiem, kur termins «diskvalifikācija» ir nomainīts uz vārdu «sods». Tas nozīmē, ka par neatļautu apdzīšanu vai kontaktu dalībniekam tiks piešķirta pēdējā vieta konkrētajā slidojumā. Par sevišķu rupjību vai lielāku izraisītu kaitējumu var nopelnīt dzelteno kartiņu, kas savukārt nozīmē, ka dalībnieks ieņems pēdējo vietu starp visiem konkurentiem (piemēram, ja viņš to nopelna pusfinālā, tad attiecīgi ir nevis astotais, bet pēdējais arī visu iepriekšējo slidojumu summā). Savukārt šajās sacensībās, piemēram, tiks atļauta bloķēšana jeb angliskojot - «krostreks».

Nākamais sacensību posms būs nedēļu vēlāk, no 29. līdz 31.oktobrim, Kanādas pilsētā Kvebekā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: