Latvijas nākamā gada budžets nav vērsts uz tautsaimniecības attīstību, šādu viedokli šorīt LTV pauda Ventspils mērs un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) sadarbības partneris Aivars Lembergs.

Lembergs uzskata, ka neesot bijis pareizi, ka valdošās koalīcijas partneri nav varējuši lemt par visiem caur nodokļiem sadalāmajiem 4 miljardiem eiro, bet tikai par kādiem 120 miljoniem eiro. Politiķis vēlētos, lai valsts finanšu galvenais dokuments tiktu izstrādāts pēc "nulles budžeta" principiem, kad koalīcijas partneri kopīgi ietu cauri katras ministrijas pilnam budžetam un katru gadu no jauna vērtētu katras pozīcijas lietderību.

Politiķis atkārtoti kritizēja iepriekšējā finanšu ministra Andra Vilka (V) īstenoto valsts finanšu politiku, pamatā kritiku vēršot uz "pārāk laicīgo" finanšu saistību pret Eiropu segšanu. Vilks gan ir skaidrojis, ka tas ticis darīts, jo bijusi iespēja aizņemties par labām likmēm, savukārt Lembergs izteicās, ka "biznesā attīstība bez aizņemšanās nav iespējama".

Lembergs atzina, ka "es ar šādu viedokli tur [valdošajā koalīcijā] laikam esmu vienīgais", tāpēc uz nekādām īpašām izmaiņām budžeta projektā viņš vairs necer. ZZS ministrus Lembergs gan īpaši nekritizēja, jo savas nozares viņi esot aizstāvējuši godam.

Pašlaik Lembergam kā Ventspils mēram visvairāk kremt iedzīvotāju ienākumu nodokļa ieņēmumu pārdale, lai pašvaldības līdzšinējo 80% vietā saņemtu 81% no šī nodokļa ieņēmumiem.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: