26. novembrī plkst. 13.00 Ventspils slimnīcas Dzemdību nodaļas Ūdens dzemdību zālē tiks atklāta jauna vanna, kuru topošās māmiņas varēs izmantot gan relaksējošām procedūrām, gan ūdens dzemdībām.

Svinīgo notikumu papildinās arī sienas gleznojuma atklāšana. Tas tapis sadarbībā ar Ventspils Mākslas skolas audzēkņiem.

Jaunā vanna atradīsies vienā no četrām Dzemdību nodaļas dzemdību zālēm. Tā kā ūdens sniedz relaksējošas sajūtas un noņem sāpes, topošās māmiņas vannu varēs izmantot ūdens procedūrām. Pēc grūtnieču vēlmes, noslēdzot līgumu, ar kādu no trim apmācītajām slimnīcas vecmātēm, no 1. decembra būs iespējamas arī ūdens dzemdības.

Lai jaunajām māmiņām uzturēšanās Dzemdību nodaļā, kā arī pats dzemdību process aizritētu harmoniskākā vidē, ūdens dzemdību zāles interjeru tika nolemts papildināt ar sienas gleznojumu. Šim nolūkam tika uzrunāti Mākslas skolas audzēkņi, kuri izstrādāja vairākus skiču projektus. Rezultātā uzvarēja Aleksandras Ļifenko ideja par ūdens burbuļiem, kas veido taureni un ziedu. Atklāšanas pasākumā notiks jaunās mākslinieces sumināšana. Sienas gleznojums kopumā tapa četru dienu laikā – divās dienās izveidoja skices, bet divu dienu laikā skices pārtapa sienas gleznojumā.

Ūdens dzemdību zāles remonts un jaunā vanna iegādāta, pateicoties Ventspils pilsētas domes finansējumam 13 075 eiro apmērā - par 4462 eiro iegādāta jaunā ūdens dzemdību un relaksācijas vanna un par 8613 eiro veikts zāles remonts.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: