Jaunrades nama lielajā zālē 31. oktobrī no plkst. 18.00 līdz 22.00 bērni, jaunieši un arī pieaugušie aicināti atzīmēt Visu svēto dienas priekšvakaru jeb Helovīnus.

31. oktobra vakarā cilvēki mēdz pārģērbties par spokiem, raganām un citiem mošķiem, staigāt pa mājām, prasot saldumus. Kas tāds notiek tikai vienreiz gadā, jo tiek atzīmēts Helovīns - Visu svēto dienas priekšvakars. Lai arī tā ir ASV tradīcija, taču globalizācijas rezultātā šī tradīcija tiek pārnesta arī uz citām valstīm, tostarp Latviju. Tāpat kā citus gadus, arī šogad Ventspils Jaunrades nama Jauniešu klubs „Knaģis” turpina tradīciju un kopā ar Ventspils Jaunrades nama pulciņiem rīko pasākumu „Pilīm ir acis”.

Uz pasākumu aicināti dažāda vecuma bērni, jaunieši, kā arī pieaugušie, jo garlaicīgi nebūs nekādā gadījumā. Lai pašiem apmeklētājiem būtu interesantāk un tie sajustu svētku īsto garu, lūgums ierasties maskās, tērpos pēc saviem ieskatiem. Jau no plkst. 18:00 apmeklētājiem tiks dota iespēja piedalīties radošajās darbnīcās, ķirbju grebšanas stūrītī, vērot pils pagraba spoku ērmošanos Ēnu teātrī, vērot modes skati, pārvarēt bailes Šausmu koridorā, kā arī kārtīgi izdejoties jestrajā ballītē. Tā kā viena no galvenajām Helovīnu sastāvdaļām ir ķirbis, tad pasākuma apmeklētāji varēs izgrebt savus līdzi paņemtos ķirbjus „Ķirbju Grebšanas darbnīcā”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: